Σίγουρα ο χωρισμός πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι η εσχάτη των λύσεων. Όμως σε ορισμένες περιπτώσεις κι όταν όλες οι άλλες επιλογές έχουν εξαντληθεί, τότε η απάντηση είναι ο χωρισμός.

Ο σύντροφός σου έχει εθισμούς

Και εννοούμε σοβαρούς εθισμούς, όπως είναι ο αλκοολισμός ή ο εθισμός στα ναρκωτικά. Πώς να προχωρήσεις τη ζωή σου χέρι χέρι με έναν άνθρωπο που μπορεί στο μέλλον να έχει μπλεξίματα ακόμα και με το νόμο; Φυσικά μπορείς να συνεχίσεις να είσαι μαζί του εάν έχει αποφασίσει να αφήσει πίσω του όποιον εθισμό έχει.

Σε κακοποιεί σεξουαλικά

Δε νομίζουμε πως χρειάζεται παραπάνω εξήγηση σ’ αυτό. Συνήθως οι σχέσεις που περιλαμβάνουν βία, θα περιλαμβάνουν μια ζωή. Σεβάσου τον εαυτό σου και άφησε αυτό τον άνθρωπο πίσω σου.

Ο ένας θέλει παιδιά και ο άλλος όχι

Φυσικά απευθυνόμαστε σε ζευγάρια που είναι στην ηλικία για να κάνουν οικογένεια. Καλά θα το αντέξεις ή θα το αντέξει για μερικά χρονάκια, όμως όταν μεγαλώσετε λίγο, εκείνος που θέλει παιδιά θα αρχίσει να μην νιώθει καλά σ’ αυτή την σχέση. Δεν είναι κακό, απλά δεν θέλετε τα ίδια πράγματα και πρέπει να το αποδεχτείς, πριν να είναι αργά.

Απιστία

Και δεν εννοούμε να συνέβη μια φορά το μοιραίο, που οι περισσότεροι μπορούμε να συγχωρέσουμε για μια φορά. Εννοούμε απιστία κατ΄εξακολούθηση. Ή ακόμα χειρότερο παράλληλη σχέση.