Λίγη ώρα αφού ο Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί την Τετάρτη και τη σκυτάλη θα πάρει η Τερέζα Μέι, η ίδια έφθασε στο Κοινοβούλιο, με τον κόσμο απ’ έξω να την υποδέχεται με χειροκροτήματα.

Η Τερέζα Μέι, που θα αναλάβει τα καθήκοντά της ως Πρωθυπουργός την Τετάρτη, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

Είναι τιμή μου που επιλέχθηκα από το κόμμα των Συντηρητικών ως ηγέτης. Θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στους άλλους υποψήφιους και στην Αντρεα Λίντσομ, για την αξιοπρέπεια που έδειξε σήμερα.  Επίσης θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στον Ντέιβιντ Κάμερον, για την ηγεσία που επέδειξε για το κόμμα και τη χώρα μας. Υπάρχει ανάγκη να γίνει διαπραγμάτευση προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη, για τη Βρετανία, συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ, όπως και για τη διαμόρφωση του νέου ρόλου της χώρας στον κόσμο. Το Brexit σημαίνει Brexit και θα το κάνουμε επιτυχώς. Μαζί θα χτίσουμε μία καλύτερη Βρετανία

Η ανακοίνωση του Ντ. Κάμερον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, εξέφρασε την Δευτέρα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Τερέζα Μέι θα είναι διάδοχός του στην ηγεσία των Συντηρητικών και την Πρωθυπουργία της χώρας, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως ισχυρή και κάτι παραπάνω από ικανή. Μάλιστα είπε πως θα υποβάλλει την παραίτησή του την Τετάρτη.

Ειδικότερα, ο Ντ. Κάμερον είπε πως αύριο, Τρίτη, θα έχει το τελευταίο του υπουργικό Συμβούλιο και ότι θα παραιτηθεί την Τετάρτη.

«Την Τετάρτη το απόγευμα θα έχουμε νέο Πρωθυπουργό», είπε ο Ντ. Κάμερον.