Εγκρίθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με πληροφορίες η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους ιταλικούς σιδηρόδρομους. Θυμίζουμε πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ βαρύνεται με 750 εκατ. ευρώ κρατικές ενισχύσεις οι οποίες έχουν κριθεί ως «παράνομες» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αναμένεται να «διαγραφούν» με την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Να σημειωθεί, πως η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον ιταλικό κρατικό φορέα σιδηροδρόμων, Ferrovie, θα πραγματοποιηθεί έναντι 45 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να τονισθεί, πως η συγκεκριμένη ιταλική εταιρεία ήταν η μόνη η οποία είχε καταθέσει δεσμευτική πρόταση. Βέβαια, όταν ολοκληρώθηκε η κατάθεση των προσφορών στις 6 Ιουλίου δεν υπήρχε καμία προσφορά για την ΕΕΣΣΤΥ.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα πρέπει να υποβληθεί και μάλιστα άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο. Η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών θα υπογραφεί αμέσως μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σημείωση!

Η Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρεία στην Ευρώπη, Μάλιστα, αναμένεται να μεταγγίσει την τεχνογνωσία και επίσης και την εμπειρία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ενώ παράλληλα αναμένεται να εντάξει την ελληνική εταιρεία στον πανευρωπαϊκό σιδηροδρομικό χάρτη.