Τέλος τα νεύρα γιατί δεν βρίσκεις πάρκινγκ. Πλέον υπάρχει το Parky!

LIKE US ON FACEBOOK

Ένα απ’ τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης κι άλλων μεγάλων ελληνικών πόλεων είναι φυσικά το πάρκινγκ! Τα αυτοκίνητα στις μεγάλες πόλεις όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται, μαζί φυσικά με τα νεύρα σου!

Και φυσικά επειδή όλο το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον σου, τις περισσότερες φορές που δεν θα βρίσκεις πάρκινγκ είναι όταν έχεις ένα σημαντικό επαγγελματικό ραντεβού!

Πλέον, όμως, όλα αλλάζουν καθώς υπάρχει το Parky, η νέα πλατφόρμα για πάρκινγκ στην Αθήνα κι όχι μόνο! Τo Parky ωφελεί τόσο τους οδηγούς που ψάχνουν πάρκινγκ, όσο και τους ιδιοκτήτες θέσεων πάρκινγκ σε πολυκατοικίες, τις οποίες αφήνουν κενές όσο λείπουν στη δουλειά τους! Το “deal” κλείνει μέσω του parky.gr και οδηγοί και ιδιοκτήτες είναι ευχαριστημένοι!

Η ομάδα του Parky, Μαρία-Ζωή Παπαϊωάννου (co-founder and Business Lead), Θοδωρής Σωτηρίου (co-founder and Product Lead) και Χρήστος Χατζή (Chief Engineer), μίλησαν στο iPop.gr για το εγχείρημά τους.

 1. Πώς ξεκίνησε η ιδέα για το Parky;
 2. Η Μαρία-Ζωή (co-founder) πέρασε 45’ αναζητώντας parking στο κέντρο της Αθήνας, αδυνατώντας να καταλάβει γιατί τόσες θέσεις σε πιλοτές μένουν ανεκμετάλλευτες τη στιγμή που υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Ήταν μάλιστα καλεσμένη σε γενέθλια και το μόνο που πρόλαβε ήταν λίγο από το γλυκό στο τέλος. Λίγες εβδομάδες μετά, μαζί με τον Θοδωρή Σωτηρίου “κατέβασαν” την ιδέα στον διαγωνισμό “Athens Startup Weekend University 2016” καταφέρνοντας να διακριθούν. Στην συνέχεια εντάχθηκαν στο “Athens Center for Entrepreneruship and Innovation”, έλαβαν τεχνολογική υποστήριξη από την Microsoft μέσω του BizSpark και μετά τις επιτυχίες και στους διαγωνισμούς e-nnovation 2016, ΜοΚΕ 2016, λάνσαραν το website parky.gr τον Φεβρουάριο του 2017. H ομάδα από τότε έχει μεγαλώσει αρκετά και τον Απρίλιο επιλέχθηκαν στο πρόγραμμα της Google “Launchpad Start” ως μια από τις startups που πήραν μέρος.

 1. Τι κερδίζει όποιος γίνεται μέλος της πλατφόρμας;
 2. Μπορείς να βρεις θέση parking πριν βγεις από το σπίτι σου στην Αλεξάνδρας με 3€; Ένας οδηγός γραμμένος στο parky μπορεί και δεν είναι μόνο η καλύτερη τιμή και ότι πας χωρίς άγχος και νεύρα, είναι και ασφαλέστερο από το παρκάρισμα στο δρόμο.Από την άλλη πλευρά, γιατί κάποιος να αφήνει άδεια την πιλοτή του όταν 15.000 οδηγοί κάθε μέρα πληρώνουν για μια θέση parking; Πρακτικά αν έχει κάποιος την θέση πιλοτής του καταχωρημένη στο parky θα είχε βγάλει 20€ την προηγούμενη εβδομάδα από το να την αφήνει άδεια κάθε μέρα όταν φεύγει για δουλειά.

 1. Πώς λειτουργεί το Parky;
 2. Η λειτουργία είναι πολύ απλή, οι μεν ιδιοκτήτες εγγράφονται δωρεάν στο parky.gr και καταχωρούν την θέση τους είτε με ημερήσια ή με μηνιαία ενοικίαση. Επιλέγουν οι ίδιοι την τιμή και την διαθεσιμότητα, και μπορούν να επιλέξουν αν θα πληρώνονται μετρητά ή/και ηλεκτρονικά μέσω PayPal. Ακριβώς από το ίδιο website, οι οδηγοί αναζητούν θέση με βάση τον προορισμό τους, συγκρίνουν τιμές και διαθεσιμότητα και βρίσκουν parking πριν βγουν από το σπίτι τους και πολύ πιο ασφαλές από το πάντα επίφοβο παρκάρισμα στο δρόμο.

 1. Ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι οικονομικές συναλλαγές ανάμεσα στον ιδιοκτήτη θέσης parking και τους οδηγούς και πώς εξασφαλίζεται η ασφάλεια αυτών;
 2. Ο ιδιοκτήτης έχει δύο επιλογές: μετρητά ή/και ηλεκτρονικά. Ηλεκτρονικά έχουμε συνεργαστεί με την PayPal ώστε να διασφαλίσουμε την εγκυρότητα των συναλλαγών και να μπορεί έτσι ο κάθε ιδιοκτήτης να λαμβάνει τις πληρωμές του χωρίς να πρέπει να βρίσκεται παρών.

 1. Δίνεται η δυνατότητα για σταθερή “συμφωνία” ανάμεσα σε κάποιον ιδιοκτήτη parking και κάποιον οδηγό;
 2. Φυσικά! Αυτό που έχουμε παρατηρήσει είναι πολλοί ιδιοκτήτες να ενοικιάζουν ημερησίως την θέση parking τους και ταυτόχρονα να έχουν και αγγελία για μηνιαία ενοικίαση. Έτσι μπορούν να βρίσκονται μπροστά σε κάθε ανάγκη οδηγού.
 3. Ποια είναι η μέχρι στιγμής ανταπόκριση;
 4. Η ανταπόκριση είναι περισσότερες από 100 θέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και 2000 users εγγεγραμμένοι μέσα στο πρώτο τρίμηνο μας! Επίσης οι θέσεις σε κεντρικά σημεία έχουν σχεδόν καθημερινή ζήτηση και βλέπουμε σιγά σιγά στην ίδια πολυκατοικία να πολλαπλασιάζονται οι θέσεις, δείγμα πως και οι άλλοι ιδιοκτήτες βρίσκουν αξία στο parky. Παρ’ όλα αυτά έχουμε δει πως αρχικές επιτυχίες γίνονται πολύ γρήγορα μνημειώδεις αποτυχίες, συνεπώς δουλεύουμε αρκετά για να κρατήσουμε αυτή την επιτυχία σταθερή.

 1. Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας λειτουργεί το Parky;
 2. Αρχικά ξεκινήσαμε να δραστηριοποιούμαστε μόνο στην Αθήνα, διότι κατοικούμε εδώ και ξέραμε τις περιοχές, με μεγάλη μας χαρά όμως διαπιστώσαμε μια μέρα πως ξεκίνησαν να υπάρχουν θέσεις σε Βόλο, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και πλέον έχουμε επιταχύνει τους ρυθμούς μας για να καλύψουμε και τις νέες περιοχές. Δεν είναι μόνο η προσωπική χαρά να βλέπεις κάτι που έφτιαξες να επεκτείνεται, αλλά και είναι σαφέστατο δείγμα ότι η λύση του Parky έλειπε καιρό από την Ελλάδα.
 3. Το Parky αναφέρεται συχνά ως “To Airbnb για parking”. Σαν ομάδα θεωρείτε ότι είστε κάτι αντίστοιχο της δημοφιλούς πλατφόρμας για προσωρινή ενοικίαση σπιτιών;
 4. Σαφέστατα η AirBnB είναι το “Parky για σπίτια”. Για να μιλήσουμε πιο σοβαρά, όταν η αναλογία του Parky γίνεται με μια εταιρεία αξίας $30 δις, AirBnB, και βοηθάει και τον κόσμο να μας καταλάβει γρήγορα, εμάς μας αρέσει. Πρακτικά βέβαια το Parky δεν θα μπει στην αγορά της AirBnB. Σαφέστατα η AirBnB μας αρέσει για την ανθρωπιά που έχει ως εταιρεία και μην ξεχνάμε ότι αρχικά την AirBnB την αποκαλούσαν το “ebay για σπίτια”.

 1. Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδιά σας για το startup σας;
 2. Ο προσανατολισμός μας είναι σε 2 άξονες: mobile, team. Αρχικά, θέλουμε μέσα στο 2017 να ολοκληρώσουμε την ανάπτυξη της smartphone εφαρμογής μας η οποία θα περιλαμβάνει πληθώρα νέων χαρακτηριστικών πολύ πιο κοντά στον οδηγό και το αυτοκίνητο. Έπειτα, πιστεύουμε πως η ομάδα μας μπορεί σιγά σιγά να μεγαλώσει, το Parky δείχνει έμπρακτα ότι είναι μια λύση που έχει ανάγκη κάθε μεγάλη πόλη του κόσμου.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved