Τέλος (σ)το λαδόξυδο στα τραπέζια στις ταβέρνες βάζει νέα απόφαση που θέλει τα προϊόντα που τοποθετούνται πάνω στο τραπέζι να είναι μόνο τυποποιημένα. Απορίες για το ποιος θα πληρώσει τη “νύφη”.
Τέλος το χύμα ελαιόλαδο στα εστιατόρια τα οποία βρίσκονται πα΄νω στο τραπέζι καθώς πλέον οι καταστηματάρχες υποχρεούνται να έχουν μόνο τυποποιημένο. Υπολογίζεται πως θα πρέπει να τυποποιηθούν περίπου 10.000 τόνοι ελαιόλαδου, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 4% με 5%.
Από 1/1/18 θα πρέπει όλα τα εστιατόρια και οι ταβέρνες να σερβίρουν αποκλειστικά τυποποιημένα προϊόντα με αποτέλεσμα το χύμα λάδι να απαγορεύεται και οι καταστηματάρχες να υποχρεούνται να διαθέτουν μικρές τυποποιημένες συσκευασίες των 100 ως 250 ml.
Τα ερωτήματα που γεννιούνται από αυτή την απόφαση σχετίζονται με το κόστος και πως αυτό θα επιβαρύνει τους καταναλωτές. Υπολογίζειται ότι το κόστος θα κυμανθεί από 30 ως 50 λεπτά για τον καταστηματάρχη με αποτέλεσμα στον καταναλωτή να κοστίζει από 1 ως και 3 ευρώ, ανάλογα με το κατάστημα.