Όπως σου είπαμε και χτες οι συνομιλίες ανάμεσα στους Έλληνες αξιωματούχους και το Brussels Group μπορεί να ολοκληρώθηκαν αλλά δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Το ίδιο ακριβώς επιβεβαίωσε και η εφημερίδα Telegraph τονίζοντας μάλιστα ότι κάποια συμφωνία που θα ικανοποιούσε τους δανειστές και θα επέτρεπε στην Ελλάδα να λάβει την τελευταία δόση του προγράμματος ύψους 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μπορεί , όπως υπόθηκε, ο Ντίναλντ Τουσκ και άλλοι Ευρωπαίοι παράγοντες να είναι γενικά αισιόδοξοι, ωστόσο, αναφέρεται στο άρθρο, ότι αφού το καθολικό Πάσχα ακολουθεί του ορθόδοξου, αυτό το γεγονός ενδέχεται να καθυστερήσει αρκετά τις διαβουλεύσεις. Έτσι, το πιο πιθανό είναι να υπάρξει εξέλιξη περί το τέλος του Απριλίου.

Μάλιστα, σε οικονομικό επίπεδο τα πράγματα μάλλον είναι πιο άσχημα, αν κρίνει κανείς από την αποκάλυψη στην οποία προχωράει η Telegraph. Η βρετανική εφημερίδα έχει στην κατοχή της το γράμμα που έστειλε στρατηγικός επενδυτής της Goldman Sachs προς πελάτες του, στο οποίο κάνει λόγο για σημαντική ζημιά στην ελληνική οικονομία η οποία επιτείνεται από την διακοπή των συνομιλιών. Η φυγή κεφαλαίων μάλιστα και συγκεκριμένα 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ τους τελευταίων τρεις μήνες, έχει οδηγήσει σε ακόμη πιο «σφιχτές οικονομικές συνθήκες» και σηματοδοτούν «ένα σοβαρό σοκ για την οικονομία».

Μεγάλος σκεπτικισμός υπάρχει από την πλευρά των αναλυτών και για τη φιλοδοξία της Ελλάδας που θέλει να παρουσιάσει δημοσιονομικό πλεόνασμα της τάξης του 1.2% στο τέλος του 2015. Ο Ρόμπερτ Κουενζέλ της Daiwa Capital Markets, αναφέρεται σε μια «γενναιόδωρη πρόθεση» για υπολογισμό που μπορεί να μην εκπληρωθεί, ειδικά στην περίπτωση που οι πιστωτές απορρίψουν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης.

Στο άρθρο επίσης αναφέρεται ότι συνεχίζουν να απαιτούν από την αριστερή κυβέρνηση να προχωρήσει σε δραστικές περικοπές μισθών και συντάξεων για να μειώσει το λογαριασμό των δαπανών.

photos:telegraph.co.uk