Αύριο, Παρασκευή, Κυβέρνηση και Θεσμοί θα έχουν τις τελευταίες τους συναντήσεις μιας και τα κλιμάκια των Θεσμών θα αναχωρήσουν στη συνέχεια απ’ την Αθήνα.

Τσακαλώτος, Σταθάκης και Θεσμοί θα προχωρήσουν σε μια σύνοψη των διαπραγματεύσεων για τις «ουρές» της αξιολόγησης στη συνάντησή τους στις 10:00 το πρωί.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 09:00 θα έχει προηγηθεί συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Κρίσιμη ημερομηνία φέρεται να είναι η 29η Σεπτεμβρίου, όποτε και θα συνεδριάσει το Euro Working Group προκειμένου να δώσει την έγκρισή του για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Απ’ την Δευτέρα η ελληνική οικονομία στο στόχαστρο του ΔΝΤ

Απ’ τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας απ’ το ΔΝΤ, σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Gerry Rice.

Όσον αφορά τον έλεγχο που θα διεξάγει το Ταμείο, ο Rice σχολίασε πως «θα γίνει έλεγχος σε βάθος που θα εξετάσει τα μακροπρόθεσμα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας».

Σχετικά με τη συνεργασία με την ελληνική Κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τόνισε ότι:

Συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά με τις ελληνικές αρχές

«Θα δείξει το ΔΝΤ ευελιξία στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά;»,ερωτήθηκε ο Rice από δημοσιογράφο της ΕΡΤ, με τον ίδιο ν΄απαντά πως  «το ΔΝΤ είναι πάντα ευέλικτο».

Τα εργασιακά θα συζητηθούν στο πλαίσιο αξιολόγησης του προγράμματος του ESM, ενώ θα μελετηθούν ενδελεχώς και στον έλεγχο που αρχίζει το ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα. Προφανώς το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί στην Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένα επ’ αυτού

Photo: AFP