Ταξιδιωτικές οδηγίες ξένων χωρών για όσους πρόκειται να επισκεφτούν την Ελλάδα

LIKE US ON FACEBOOK

Οκτώ χώρες έχουν εκδώσει μέχρι στιγμής ταξιδιωτικές οδηγίες προς τους πολίτες τους, οι οποίοι σκοπεύουν αυτήν περίοδο να έρθουν στην χώρα μας.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για τις συνθήκες ρευστότητας στην Ελλάδα και για τα εμπόδια στις τραπεζικές υπηρεσίες. Στην ανακοίνωσή του καλεί τους Αμερικανούς να πάρουν μαζί τους στο ταξίδι, περισσότερα από ένα μέσα πληρωμών και να διασφαλίσουν πως έχουν αρκετά μετρητά για να καλύψουν τυχόν έκτακτες ανάγκες.

Την ίδια στιγμή, συστήνει στους τουρίστες να φροντίσουν για την προσωπική τους ασφάλεια και να αποφεύγουν πολιτικές συγκεντρώσεις, καθώς μπορεί να βρεθούν ανάμεσα σε συλληφθέντες. «Αποφύγετε τα σημεία που γίνονται εκδηλώσεις και αν βρεθείτε πολύ κοντά σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις, κινηθείτε προς την αντίθετη κατεύθυνση και αναζητήστε καταφύγιο. Ακόμα και οι εκδηλώσεις που έχουν σκοπό να παραμείνουν ειρηνικές μπορούν να εξελιχθούν σε αντιπαράθεση και να κλιμακωθούν σε βίαια περιστατικά».

Από την δική του μεριά, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών συμβούλευσε τους πολίτες του να έχουν αρκετά μετρητά μαζί τους, καθώς όσοι θέλουν να βγάλουν μετρητά, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα, να βρεθούν σε ουρές ή να έρθουν αντιμέτωποι με ελλείψεις μετρητών στα ΑΤΜ.

Το ολλανδικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε: «Έχετε μαζί σας αρκετά μετρητά για όλα τα έξοδα κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Ελλάδα και μέχρι την επιστροφή».

Από την βρετανική κυβέρνηση, η οδηγία έχει ως εξής: «Οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα πρέπει να λάβουν υπόψη την πιθανότητα οι τραπεζικές υπηρεσίες (συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών με μετρητά και τις υπηρεσίες των ATM) θα μπορούσαν δυνητικά να περιοριστούν σε όλη τη χώρα χωρίς επαρκή προειδοποίηση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας αρκετά ευρώ σε μετρητά».

Το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου, προτείνει και αυτό στους πολίτες του που θα έρθουν στην χώρα μας να έχουν στην κατοχή του επαρκές ρευστό. Το ίδιο προτείνει και η Φιλανδία και η Πολωνία.

Τέλος, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας δήλωσε σε διεθνές δίκτυο πως κάποια εστιατόρια και πρατήρια καυσίμων στην Ελλάδα, δεν έχουν δεχθεί πληρωμές με πιστωτικές κάρτες και δέχονται μόνο μετρητά.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved