Σοβαρό ατύχημα σε πάρκο διασκέδασης στην Ταϊβάν με πάνω από 500 τραυματίες μερικοί από αυτούς μάλιστα σε σοβαρή κατάσταση.

Μια έκρηξη που σημειώθηκε σε ένα πάρκο διασκέδασης χθες, Σάββατο, στην Ταϊβάν είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 500 άνθρωποι, εκ των οποίων σχεδόν διακόσιοι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Συγκεκριμένα το ατύχημα σημειώθηκε καθώς περίπου χίλιοι άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι στο πάρκο διασκέδασης “Formosa Fun Coast” στη Νιου Ταϊπέι Σίτι, ένα προάστιο της πρωτεύουσας.

Το γύρω του κόσμου έχουν κάνει δραματικές εικόνες που απεικονίζουν το πλήθος να χορεύει ενώ το ραίνει μια πολύχρωμη πούδρα, που ξαφνικά αναφλέγεται και μετατρέπει τα θύματα σε ανθρώπινους πυρσούς που τρέχουν να σωθούν.

Όπως δήλωσε ο διευθυντή της υγειονομικής υπηρεσίας στη Νέα Ταϊπέι, ο αριθμός των τραυματιών υπερδιπλασιάστηκε φθάνοντας σύμφωνα με έναν προσωρινό σημερινό απολογισμό τους 509, εκ των οποίων οι 188 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Επίσης ο δήμαρχος της Νέας Ταϊπέι, Έρικ Τσου, τόνισε στους δημοσιογράφους ότι “απαιτήσαμε να κλείσει αμέσως το πάρκο και να υποβληθεί σε επιθεώρηση“.

photos: la-croix.com