Ταυτοποιήθηκε και η σορός του τελευταίου μέλους του πυρήνα που πραγματοποίησε την διπλή επίθεση στη Βαρκελώνη, ο οποίος σκοτώθηκε από την έκρηξη στο Αλκανάρ. Ελεύθερος αφέθηκε και ο δεύτερος ύποπτος.

Οι αρχές της Ισπανίας ανακοίνωσαν πως πρόκειται για τον Γιούσεφ Αάλα.

«Η σορός του Γιούσεφ Αάλα είναι η δεύτερη από την έκρηξη στο Αλκανάρ που ταυτοποιείται», ανακοίνωσε η Mossos d’Esquadra.

Πρόκειται για το τελευταίο μέλος του πυρήνα, το οποίο δεν είχε ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Ο Γιούσεφ Αάλα ήταν αδελφός άλλων δύο υπόπτων, του 18χρονου Σαΐντ, , που σκοτώθηκε από την αστυνομία στην Καμπρίλς και του 27χρονου Μοχάμεντ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους.

Οι αρχές αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος, υπό συγκεκριμένους όρους, ο Σαλ Ελ Καρίμπ, ιδιοκτήτης Ίντερνετ καφέ στη Ριπόλ, περιοχή στην οποία διέμεναν τα περισσότερα άτομα απ’ τον 12μελή πυρήνα που ευθύνεται για το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα.

Θυμίζουμε πως ο ιμάμης, ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος του πυρήνα, σκοτώθηκε από έκρηξη που συνέβη σε σπίτι το βράδυ πριν απ’ την επίθεση με το βαν. Η ομάδα των τρομοκρατών, όπως παραδέχθηκε κι ένα μέλος της, έφτιαχνε εκρηκτικούς μηχανισμούς προκειμένου να διαπράξει μεγαλύτερη επίθεση.

Ακόμη, ο ISIS απείλησε μέσα από ένα video με νέες επιθέσεις στην Ισπανία, λέγοντας «Ο Αλλάχ ας δεχθεί τη θυσία των αδελφών μας στη Βαρκελώνη. Ο πόλεμός μας εναντίον σας θα διαρκέσει έως το τέλος του κόσμου».

Photo: AP