Μετά τις έντονες αντιδράσεις από την εκκλησία για το Σύμφωνο Συμβίωσης λίγες μέρες μετά την υπερψήφιση του, άφωνους αποφάσισε να μας αφήσει η Σοφία Βούλτεψη η οποία μίλησε για συλλήψεις, ενώ παράλληλα εξήγησε τους λόγους της απουσίας της από την Ολομέλεια.

Η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος, το πρωί της Δευτέρας, αποφάσισε να τοποθετηθεί για την απουσία της από την ψήφιση του Συμφώνου και δε δίστασε να ρίξει ευθύνες στην παρουσία ομόφυλων ζευγαριών τονίζοντας:

Απουσίαζα από την ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ζευγαράκια στα θεωρεία που έπρεπε να έχουν συλληφθεί.

Αξίζει να τονιστεί, πως την έντονη αντίδραση του για το Σύμφωνο Συμβίωσης είχε επίσης δείξει ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος ο οποίος μάλιστα είχε δώσει εντολή να χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες στο Αίγιο.

Αν και πολλοί από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ καταψήφισαν το Σύμφωνο σύμφωνα με όσα δήλωσε η κα Χρυσοβελώνη, δεν τέθηκε ζήτημα διατάραξης της κυβερνητικής συνοχής.

Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε:

Αποτελεί πρόκληση της Νέας Δημοκρατίας να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των καιρών. Σέβομαι τις διαφοροποιήσεις. Αν ήμουν πρόεδρος δεν θα έθετα ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, αλλά θα προσπαθούσα να πείσει την Κ.Ο.

Βέβαια, όπως, περιμέναμε ομοφοβικό ξέσπασμα από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε εντός της Βουλής την ημέρα της ψήφισης.

photos:Menelaos Myrillas / SOOC, Alexandros Michailidis / SOOC