Τα ξίφη τους για τις τηλεοπτικές άδειες διασταύρωσαν για ακόμα μια φορά την Τρίτη η Κυβέρνηση με την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Στις αδειοδοτήσεις των καναλιών εστίασε η Νέα Δημοκρατία με τον εκπρόσωπο της, Γ. Κουμουτσάκο να κάνει λόγο για «κυβερνητική προσπάθεια για συγκάλυψη ενός σκανδάλου». Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως «η Κυβέρνηση εφαρμόζει τους κανονισμούς».

Χαρακτηριστικά, ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ανέφερε:

«Έναν ακριβώς χρόνο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, τα γενέθλια του ενός χρόνου κυβέρνησης έχουν μετατραπεί σε μνημόσυνο απώλειας του ‘‘ηθικού πλεονεκτήματος’’».

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο συντονιστής Δικαιοσύνης, Μάκης Βορίδης αλλά και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής, Κώστας Τσιάρας.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν:

Η μειοψηφία επέβαλε τη διαφάνεια και θα προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, οι τέσσερις υπερθεματιστές και ο γγ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λεύτερης Κρέτσος

Ενώ εξήγησαν:

«Ο διαγωνισμός είναι Αίολος στο σύνολο του. Αν ισχύει ότι η εγγυητική του κ. Καλογρίτσα για να πάρει μέρος στο διαγωνισμό προέρχεται από δάνειο της ίδιας τράπεζας, δηλαδή της Αttica Bank, φαίνεται ότι όλα έχουν σχέση (Σπίρτζης, Καλογρίτσας, Καραμπάτσος και η Eπιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού)».

Στην αντεπίθεση πέρασε η Κυβέρνηση αναφέρονται πως «εφαρμόζει τους κανονισμούς και τους Νόμους του Κράτους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κυβέρνησης:

«Η Κυβέρνηση εφαρμόζει τους κανονισμούς και τους Νόμους του Κράτους.

Η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των «λυτών και δεμένων» να μην εφαρμοστούν οι νόμοι και να πλήξουν το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης,, πέφτει στο κενό.

Το καθεστώς της ανομίας των 27 χρόνων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα».

 

photo:Nikos Libertas/SOOC