Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε πως η αυτοκινητοβιομηχανία καταρρέει και τα σκάνδαλα το ένα μετά το άλλο έρχονται να καταστρέψουν μεγάλους κολοσσούς. Μετά το σκάνδαλο, λοιπόν, με τα 2,1 εκατ. αυτοκίνητα της Audi που βρέθηκαν με πειραγμένο λογισμικό και έδωσε άλλες διαστάσεις στο σκάνδαλο της Volkswagen, τις αποκαλύψεις της Skoda, τώρα η 16χρονη κόρη του Paul Walker μηνύει την Porsche για τον θάνατο του πατέρα της.

Τι υποστηρίζει η κόρη του Paul Walker που μηνύει την Porsche;

Η κόρη του Paul Walker στην μήνυση που κατέθεσε κατά της Porsche η υποστηρίζει ότι η ζώνη του αυτοκινήτου συνέθλιψε τον κορμό του σπάζοντας του τα πλευρά και την λεκάνη με αποτέλεσμα να παγιδευτεί στη θέση του και να μην μπορεί να απεγκλωβιστεί.

Επίσης, στην μήνυση τονίζεται ότι η φωτιά στο αυτοκίνητο δεν ξέσπασε απευθείας αλλά έπειτα από 1 λεπτό 20 δευτερόλεπτα και έτσι ο πατέρας της που ήταν ακόμα ζωντανός δεν μπόρεσε να επεγκλωβιστεί.

Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι της κόρης του Paul Walker;

Οι δικηγόροι της Mido Walker τονίζουν ότι η εταιρία Porsche γνώριζε ότι η Carrera GT είχε ιστορικό σε ζητήματα αστάθειας και ελέγχου και  παράλληλα υποστηρίζουν ότι το εν λόγω πρόβλημα θα μπορούσε να έχει λυθεί με ένα σύστημα διαχείρισης σταθερότητας το οποίο θα απέτρεπε κάθε παρέκκλιση.

Στο έγγραφο που κατέθεσαν στον εισαγγελέα επίσης εξηγούν ότι η εταιρεία σκόπιμα αποφάσισε να μην εγκαταστήσει το εν λόγω σύστημα στην Carrera GT αν και ήταν στο στάνταρ πακέτο όλων των άλλων μοντέλων.

Όπως συγκεκριμένα υποστηρίζει ο δικηγόρος της κόρης του Paul Walker:

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η Porsche Carrera GT είναι ένα επικίνδυνο αυτοκίνητο. Δεν πρέπει να είναι στους δρόμους. Και εμείς δεν θα έπρεπε να μην έχουμε τον Paul Walker και τον φίλο του Roger Rodas.

photos:al-haqeeqa.net, yanbo3-alhayat.net