Τα πρώτα λόγια του Λουκά Παπαδήμου σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση, την οποία δέχθηκε με παγιδευμένο φάκελο, δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ο ίδιος περιγράφει πως αυτό που είχε στα χέρια του ήταν κάτι σαν εξώφυλλο CD κι όταν το άνοιξε, εξερράγη.

Το απόσπασμα της πρώτης κατάθεσης του Λουκά Παπαδήμου δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος». Ο κ. Παπαδήμος τόνισε πως πίστευε ότι έχει γίνει έλεγχος στην αλληλογραφία του, όπως συνέβαινε πάντα.

Ο πρώην Πρωθυπουργός σημείωσε πως είχε τον φάκελο στον δεξί του μηρό και με την αφή του κατάλαβε ότι περιείχε κάτι σκληρό. Όπως είπε, μπορούσε να διακρίνει το διπλωμένο χαρτόνι που έμοιαζε με εξώφυλλο CD. Όταν άνοιξε, όμως, τον φάκελο έγινε η έκρηξη και ακολούθησε η φωτιά.

Πίστευα ότι είχαν ελέγξει την αλληλογραφία μου, όπως έκαναν κάθε φορά. Η διαδικασία ήταν η συνηθισμένη. Αυτή που ερχόταν στο σπίτι μου την έπαιρνε ο αστυνομικός και προέβαινε σε έλεγχό της στη Βουλή, ενώ εκείνη που ερχόταν στην Ακαδημία Αθηνών ή στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο έλεγχός της γινόταν στην τράπεζα. Το ίδιο είχε γίνει και την περασμένη Πέμπτη. Όταν μπήκα στο αυτοκίνητο η αλληλογραφία ήταν εκεί και θεώρησα ότι είχε περάσει από την διαδικασία ελέγχου, όπως γινόταν πάντα

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τους γιατρούς του Λουκά Παπαδήμου, η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται, αλλά εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του «Ευαγγελισμού».

 

Μέσα στο επόμενο 24ωρο, ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να εξέλθει από τη ΜΑΦ για να συνεχιστεί η νοσηλεία του σε θάλαμο του 10ου ορόφου του νοσοκομείου.

Photo: Reuters