Και μόνο βλέποντας τις φωτογραφίες κανείς, καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται για απλά κότερα, αλλά για πραγματικά πλωτά σπίτια.

Οι πολυεκατομμυριούχοι, στο όνομα του παιδιάστικου ανταγωνισμού που έχουν μεταξύ τους, ζητούν όλο και πιο εξωφρενικά πράγματα απ’τους σχεδιαστές σκαφών και αυτοί, πώς να τους χαλάσουν χατήρι; Πληρώνουν καλά, βλέπετε…

Για να δούμε, λοιπόν, μερικά απ’τα πιο σύγχρονα αλλά και εξωφρενικά πολυτελή κότερα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή.

Το κότερο Glass

Πρόκειται για ένα πλεούμενο ουσιαστικά χωρίς παράθυρα. Κάθε όροφος έχει δημιουργηθεί ώστε να προσφέρει το μεγαλύτερο δυνατό χώρο στους επισκέπτες και την μεγαλύτερη δυνατή θέα. Πρόκειται ουσιαστικά για πλωτή αρχιτεκτονική.
Περιλαμβάνει πάνελ φωτοβολταϊκά ώστε να παράγεται αρκετή ενέργεια ώστε να κινείται το κότερο, πλην των άλλων αναγκών. Είναι το “σιωπηλότερο” κότερο στον κόσμο.
Οταν το παραγγείλει κάποιος πρέπει να περιμένει 2-3 χρόνια για να κατασκευαστεί. Είναι σχεδόν όλο κατασκευασμένο από γυαλί και εμπνευσμένο από το παιχνίδι Lego. Η πλώρη του θυμίζει καταμαράν και συνολικά έχει 5.600 τετραγωνικά μέτρα χώρους.

 

kotero1

Αυτό είναι το σαλόνι του Glass:

kotero2

Το κότερο Why

Κατασκευαστής του είναι η φίρμα Hermes, έχει τρεις γέφυρες, 3.400 τ.μ., “βόλτα” μήκους 130 μέτρων και πισίνα 25 μέτρων. Βγήκε για πρώτη φορά πριν από τέσσερα χρόνια αφήνοντας άφωνους τους παθιασμένους εκατομμυριούχους με τη θάλασσα και ξεπούλησε στην τιμή των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

 

kotero4

Το κότερο του φτωχού

Ο αρχιτέκτονας Norman Foster διαπίστωσε ότι τα κότερα χρησιμοποιούνται μόνο για ένα μήνα, έτσι αποφάσισε να φτιάξει κάποια που είναι μόνο προς ενοικίαση. Κατασκεύασε 10 τέτοια σκάφη, μήκους 41 μέτρων τα οποία αγοράστηκαν από κοινού από 8 άτομα, έκαστο των οποίων κατέχει το 1/8 του κότερου. Μπορεί να το απολαμβάνει 34 μέρες το χρόνο, αλλά η πορεία είναι καθορισμένη: 11 μέρες στη Μεσόγειο, 11 μέρες στην Καραϊβική συν 2 εκδρομές της προτίμησης του καθενός. Κοστίζει 1,8 εκατομμύρια με την αγορά, και 200.000 επιπλέον κάθε χρόνο για τα έξοδα συντήρησης.

 

kotero5

Το κότερο-κοχύλι

Κοστίζει 200 εκατομμύρια ευρώ και είναι η τελευταία τρέλα των πλουσίων, γιατί το σχεδίασε η διάσημη αρχιτέκτονας Zaha Hadid. Είναι όλο καμπύλες, μπορεί να κατασκευαστεί από 90 ως 128 μέτρα.

kotero-6

Δείτε τα υπερπολυτελή σκάφη σε βίντεο.