Ειδικά στις μέρες μας με τις τόσες έννοιες και τα πολλά προβλήματα τα κρούσματα της κατάθλιψης αυξάνονται συνεχώς. Έτσι, οι επιστήμονες μας τονίζουν να τρώμε παραισθησιογόνα μανιτάρια και μας υπόσχονται ότι θα νιώσουμε καλύτερα γιατί, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν τα παραισθησιογόνα μανιτάρια βοηθήσουν να μην πάθεις κατάθλιψη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα που έγινε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, αποδείχθηκε ότι το παραπάνω συμπέρασμα ισχύει. Πώς, όμως εξηγούν οι επιστήμονες ότι παραισθησιογόνα μανιτάρια θα σε βοηθήσουν να μην πάθεις κατάθλιψη; Η ψυχεδελική ουσία ψιλοκυβίνη, που περιέχεται στο συγκεκριμένο είδος μανιταριών, σε ελεγχόμενες πάντα δόσεις, μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση εκείνου που τη λαμβάνει βοηθώντας τον να δει τη θετική πλευρά των πραγμάτων, να νιώσει πολύ καλύτερα με τον εαυτό του, αλλά και τους γύρω του, ενώ παράλληλα του δίνει ξανά την αισιοδοξία που έχει χάσει. Δίνουν στο άτομο την χαμένη του αυτοπεποίθηση και το κάνουν να βλέπει και να αντιμετωπίζει διαφορετικά τα προβλήματα.

Βέβαια, το μέγα ερώτημα είναι ένα; Αν το παρακάνεις ή αν ο οργανισμός συνηθίσει να λαμβάνει συγκεκριμένη ποσότητα από παραισθησιογόνα μανιτάρια καθημερινά δεν υπάρχει κίνδυνος να εθιστείς και να μην μπορείς να τα σταματήσεις στη συνέχεια, ή ακόμα και αν τα καταφέρεις η διάθεση θα σου θα πέσει με το που θα τα σταματήσεις ξανά απότομα;