Η αντίστροφη μέτρηση για την επίσκεψη του Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει και τα μέτρα που θα ληφθούν είναι δρακόντεια. Για το ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα θα βγουν στους δρόμους χιλιάδες αστυνομικοί, την ώρα που η Κυβέρνηση ζητά κατανόηση από τους πολίτες για τα μέτρα που θα ληφθούν.

Τι είπε ο Νίκος Τόσκας;

Την κατανόηση των πολιτών για τα μέτρα που θα ληφθούν για την επίσκεψη Ομπάμα ζητάει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ν.Τόσκας σημειώνεται, πως χαρακτήρισε απόλυτα ασφαλές το περιβάλλον για την αυριανή επίσκεψη του κ. Ομπάμα στην Αθήνα και παράλληλα επισήμανε ότι «δεν άλλαξε σε τίποτα το πρόγραμμα του Αμερικανού Προέδρου, λόγω της επίθεσης με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επίσης, δήλωσε, πως πάνω από 4.000 Έλληνες αστυνομικοί, μαζί με τους Αμερικανούς που θα συνοδεύουν τον Πρόεδρο και, όπως εξήγησε «θα σχηματίζουν μία ασπίδα προστασίας σε όλες τις διαδρομές και τους χώρους που θα επισκεφθεί ο Μπαράκ Ομπάμα».

Θυμίζουμε, πως με απόφασή της η ΕΛΑΣ απαγορεύει τις συναθροίσεις για διάστημα 30 ωρών, από τα ξημερώματα της Τρίτης έως το απόγευμα της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, το διήμερο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα (15 και 16-11-2016), δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία.

Το πρόγραμμα του Ομπάμα:

Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα φτάσει στη χώρα μας το πρωί της Τρίτης και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εν συνεχεία με τον Πρωθυπουργό, ενώ το βράδυ και αφού πρώτα έχουν γίνει κοινές δηλώσεις θα δειπνήσει με εκατό περίπου άτομα.

Ενώ την Τετάρτη το πρόγραμμα του θα είναι πιο χαλαρό.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την επίσκεψη Ομπάμα:

Η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει «πρόκληση» την επίσκεψη Ομπάμα στη χώρα μας η ΑΔΕΔΥ και καλεί τον κόσμο να πάρει μέρος στα συλλαλητήρια «ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο».

Μάλιστα, χαρακτηρίζει τον Αμερικανό Πρόεδρο «προκλητικά ασεβή απέναντι στα μηνύματα του Πολυτεχνείου».

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

«Η επίσκεψη Ομπάμα, είναι πρόκληση για το λαό, τη νεολαία μας και την ιστορία των αγώνων του λαϊκού κινήματος. Γίνεται τις μέρες αγωνιστικής τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που σφραγίστηκε από το «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου, που βάφτηκαν με το αίμα των εξεγερμένων. Ο Ομπάμα έρχεται σαν ατζέντης των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, αυτών που υπηρέτησαν οι πρώην και θα υπηρετούν και οι μελλοντικοί κυβερνώντες των ΗΠΑ. Δεν έρχεται «να βοηθήσει για το χρέος της χώρας», αλλά για να προωθήσει τη μεγαλύτερη συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή. Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., προκλητικά ασεβής απέναντι στα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα, επιδιώκει, να ξεχάσουμε το «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και να αποδεχτούμε ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ είναι δήθεν φίλοι και σύμμαχοι στην υπεράσπιση της ειρήνης. Να κλείσουμε τα μάτια μπροστά στην ευθύνη τους για πολέμους, επεμβάσεις, στήριξη πραξικοπημάτων, αιματοβαμμένων δικτατοριών, καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.

Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ προσφέροντας στρατιωτικές δυνάμεις, βάσεις, νέο έδαφος για τις πολεμικές επιχειρήσεις που πολλαπλασιάζουν τα θύματα των πολέμων και τους ξεριζωμένους. Υλοποιεί τις αντιπροσφυγικές πολιτικές των ιμπεριαλιστών, αναγνωρίζει την Τουρκία σαν «ασφαλή τρίτη χώρα» και εφαρμόζει την κατάπτυστη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για τους πρόσφυγες. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 και στην πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία. Διεκδικούμε: Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στις στρατιωτικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω οι βάσεις. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας. Κατοχύρωση των δικαιωμάτων και ελευθεριών των προσφύγων Κατάργηση των ρατσιστικών συμφωνιών για τους πρόσφυγες. Αγωνιζόμαστε ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό και την ξενοφοβία.

Υπερασπιζόμαστε την ειρηνική συμβίωση των λαών και τη λαϊκή κυριαρχία ενάντια στις επιτροπείες και τις επεμβάσεις. Παλεύουμε για την ικανοποίηση των εργατικών, λαϊκών και νεολαιίστικων αναγκών ενάντια στα συμφέροντα των πολυεθνικών και του κεφαλαίου».

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του Προέδρου της Αμερικής:

«Αστακός» η Αθήνα για τον Ομπάμα- Αναλυτικά το πρόγραμμα του Αμερικανού Προέδρου