Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός θα αναλάβει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, όπως όλα δείχνουν, η Βασιλική Θάνου, Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, αλλά πέραν εκείνης, έχουν αρχίσει να κλειδώνουν και τα ονόματα που θα την πλαισιώνουν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θέση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών θα καλυφθεί από τον Γιώργο Χουλιαράκη, Πρόεδρο του ΣΟΕ και επικεφαλής της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης. Ο ίδιος θα πρέπει να τρέξει μάλιστα και το θέμα της ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο Πέτρος Μολυβιάτης ετοιμάζεται επίσης να επιστρέψει στο Υπουργείο Εξωτερικών, έστω και ως υπηρεσιακός.

Για τις θέσεις των υπουργών Εσωτερικών ακούγονται τα ονόματα των Α. Μανιτάκη και Σ. Φλογαϊτη, ενώ υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας ακούγεται πως θα είναι ο πρώην υπουργός ΓΕΕΘΑ Ιωάννης Γιάγκος και σύμφωνα με πληροφορίες υπουργός Δικαιοσύνης θα ορκιστεί ο σημερινός υφυπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται για την υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι και αυτό της Αγγελικής Κιάου για το υπουργείο Παιδείας.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της θητείας της υπηρεσιακής κυβέρνησης χρειαστεί η κυβέρνηση να εκπροσωπηθεί σε μια Σύνοδο Κορυφής, τη χώρα θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.