Τα καρύδια είναι μια σούπερ τροφή που είναι πλούσια σε πολύ σημαντικές ουσίες για τον άνθρωπο όπως ωμέγα 3 και λιπαρά οξέα. Μέχρι τώρα έχουμε δει την ευεργετική δράση των καρυδιών στον τρόπο διαβάσματος αλλά και στο σεξ. Τώρα έρχεται μια νέα έρευνα που δηλώνει ότι τα καρύδια καταπολεμούν τον καρκίνο του προστάτη. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, η οποία δημοσιεύτηκε στην Journal of Medicinal Food, μια χούφτα καρύδια καθημερινά μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στον προστάτη.

Όλα οφείλονται στο γεγονός ότι τα καρύδια σταματούν την ανάπτυξη της ορμόνης IGF-1, η οποία είναι υπεύθυνη και για τον καρκίνο στο προστάτη αλλά και για τον καρκίνο του μαστού. Τα καρύδια έχουν λίπος αλλά έχουν το καλό λίπος, σύμφωνα με τους ερευνητές. Το λίπος αυτό σε συνδυασμό με το καρυδέλαιο, που υπάρχει στα καρύδια, μειώνει την ανάπτυξη του καρκίνου. Εκτός από αυτό όμως τα καρύδια μειώνουν και τη χοληστερίνη που και αυτό βοηθάει πολύ στην “καταπολέμηση” του καρκίνου.

Η έρευνα έγινε σε ποντίκια στα οποία χορηγήθηκαν ολόκληρα καρύδια ή μόνο καρυδέλαιο για 18 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν εντυπωσιακά για τους ερευνητές καθώς παρατήρησαν ότι δείκτες (PSP94,COX-2)  που είναι υπεύθυνοι για τον καρκίνο του προστάτη ήταν πολύ χαμηλοί.

Ακόμα οι ερευνητές δεν είναι απόλυτα σίγουροι ότι αυτή η έρευνα είναι αποτελεσματική στον άνθρωπο. Όμως κατά την διάρκεια των ερευνών παρατήρησαν ότι τα καρύδια μπορούν να είναι βοηθητικά και για τον διαβήτη.