Εξηγήσεις για την επίθεση σε άοπλους πολίτες που σημειώθηκε στο Τσιζρέ, ζητούν άμεσα από την Τουρκία τα Ηνωμένα Έθνη. Όπως τονίζουν, πρόκειται για μια ένα έγκλημα που πρέπει να τιμωρηθεί.

Τα Ηνωμένα Έθνη απεύθυναν κάλεσμα στην Άγκυρα έτσι ώστε να ξεκινήσει η έρευνα αναφορικά με τα πυρά που δέχτηκε μια ομάδα άοπλων πολιτών στο Τσιζρέ.

Σε δηλώσεις του ο Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τα εν λόγω επεισόδια που είχαν στόχο μια ομάδα άοπλων πολιτών.

Σε σχετικό video που δόθηκε στη δημοσιότητα και σύμφωνα με πληροφορίες έχει τραβηχτεί από τον εικονολήπτη, Ρεφίκ Τεκίν, πρωταγωνιστεί μια ομάδα άοπλων αμάχων, στην οποία  επικεφαλής είναι δύο άτομα που κρατούν λευκές σημαίες.

Οι άμαχοι χωρίς καν να το καταλάβουν δέχονται πυρά. Η λέξη πανικός είναι λίγη για να χαρακτηρίσει το τι συμβαίνει. 

Ο εικονολήπτης, τραυματίζεται και πέφτει στο έδαφος. Γύρω του υπάρχουν σωριασμένα πτώματα.

Τι είπε ο Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα;

Ανησυχώ πολύ για τον εικονολήπτη που έχει τραυματιστεί και κινδυνεύει να συλληφθεί μόλις βγει από το νοσοκομείο. Η βιντεοσκόπηση μιας θηριωδίας δεν είναι έγκλημα, αλλά το να πυροβολείς άοπλους πολίτες είναι σίγουρα

Και πρόσθεσε αναφερόμενος στο video:

Θέτει σημαντικά ερωτήματα για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Τσιζρέ και σε άλλες περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας, τις οποίες οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκόψει από τον υπόλοιπο κόσμο