Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά είναι αλήθεια. Σύμφωνα με έρευνες τα υιοθετημένα παιδιά είναι αυτά που έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης από τους συνομηλίκους τους δεν έχουν υιοθετηθεί αλλά ζουν μαζί με τους βιολογικούς γονείς τους.

Οι ερευνητές, λοιπόν, από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια που ασχολήθηκαν με το εν λόγω θέμα και εξέτασαν τι συμβαίνει με τα υιοθετημένα παιδιά και πήραν δείγμα περίπου 100 ατόμων που είναι από 18 έως 20 ετών.

Όπως τόνισαν οι επιστήμονες που έκαναν τις δικές τους έρευνες , τα υιοθετημένα παιδιά που εξετάστηκαν είχαν σχεδόν 97 IQ, έναντι μέσου IQ που ήταν  92 για τα παιδιά που ζουν με τους βιολογικούς τους γονείς.

Πώς, όμως, εξηγείται αυτό;

Αυτό το πλεονέκτημα φαίνεται ότι έχει να με το ότι τις περισσότερες φορές συνήθως το ανώτερο μορφωτικό και κοινωνικοοικονομικό επίπεδο των θετών γονιών βοηθά τα παιδιά και έχει αντανάκλαση στην πορεία τους.

Σημείωση!

Σύμφωνα με μελέτες, οι γονείς που προχωρούν στο να υιοθετήσουν παιδί, έχουν 30% υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο σε σχέση με τους βιολογικούς γονείς.

Μάλιστα όπως επισημαίνουν τους ερευνητές, τα μορφωμένα ζευγάρια που μπαίνουν στην διαδικασία να υιοθετήσουν ένα παιδί, κάνουν τα πάντα για να του δώσουν όσα περισσότερα μπορούν. Του αγοράζουν συνεχώς βιβλία και ασχολούνται πολύ με την μόρφωση του αλλά και την ζωή του γενικότερα.