Όταν χτίζεις μια σχέση αγάπης και διάρκειας πολλά πράγματα παίζουν ρόλο, όπως είναι η άνεση.

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Jeffrey Bernstein όμως ένα πράγμα δείχνει πραγματικά την άνεση που έχουν τα ζευγάρια μεταξύ τους κι αυτό δεν είναι άλλο απ’ το να νιώθουν άνετα να μην κάνουν τίποτα!

«Τα ζευγάρια που δεν έχουν την άνεση να καθίσουν μαζί μην κάνοντας τίποτα, συνήθως παρουσιάζουν προβλήματα καθώς νιώθουν πως πρέπει να είναι συνέχεια σε εγρήγορση κάνοντας πράγματα», τονίζει ο ίδιος.

Ορισμένα ζευγάρια πραγματικά φοβούνται όταν οι ρυθμοί στη σχέση πέφτουν και τα πράγματα γίνονται πιο χαλαρά.

Ο ψυχολόγος επισημαίνει ακόμα ότι τα ζευγάρια που είναι συνέχεια σε εγρήγορση και κάνουν πολλές δραστηριότητες, μπορεί μ΄αυτό τον τρόπο να υπερκαλύπτουν τα προβλήματά τους.

Για παράδειγμα, προσθέτει, «έχω δει πολλές γυναίκες να ασχολούνται συνεχώς με την ανατροφή των παιδιών επειδή δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στο γάμο τους».

Όμως ακόμα κι όταν αυτό συμβαίνει σε νεότερα ζευγάρια, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι η σχέση δεν θα είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα.

Φυσικά, τονίζει, πως δεν ισχύει ένας κανόνας για όλες τις περιπτώσεις καθώς κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και η συνεχής δραστηριότητα δεν σημαίνει πως η σχέση είναι κατ’ ανάγκη προβληματική.

Photo: Getty