Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες: είστε στο υπέρδιπλο κρεβάτι, με τη ερωτική μουσική να ακούγεται στο background και εσάς τους δύο έτοιμους να ταξιδέψετε στους δρόμους του πάθους. Όμως εκείνη ακριβώς τη στιγμή που είστε έτοιμοι για όλα, του πέφτει το “ηθικό”. Πιστεύω η μετάφραση αυτής της φράσης δεν είναι απαραίτητη. Τι κάνεις όμως εκείνη την κρίσιμη στιγμή; Και πολύ βασικό: ΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ!

ΜΗΝ ρωτήσεις αν του έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν

Σε αυτό το σημείο δεν έχει κανένα νόημα να κάνεις αυτή την ερώτηση. Γιατί; Γιατί είτε θα καταλήξεις να τον σκέφτεσαι με άλλες στο κρεβάτι, είτε να σκέφτεσαι ότι φταις εσύ, αν είναι η πρώτη φορά που του συμβαίνει. Αλλά και για εκείνον, αυτή η ερώτηση δεν θα δώσει λύση στο πρόβλημά του. Ίσα ίσα θα νιώσει ακόμα πιο άσχημα.

ΜΗΝ το πάρεις πάνω σου

Πραγματικά δεν έχει να κάνει με εσένα σαν άτομο ή σαν ερωτικό σύντροφο. Αν έχεις καταλήξει μαζί του στο κρεβάτι, απλά θέλει να κάνει σεξ μαζί σου, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

ΚΑΝΕ ξεκάθαρο το πώς θέλεις να βοηθήσεις

Αντί να ξεκινήσεις τα πώς και τα γιατί, πες του απλά “τι θα μπορούσα να κάνω για να βοηθήσω”, ή “αν έκανα αυτό θα βοηθούσε”. Αυτές είναι οι καλύτερες φράσεις που μπορεί να ακούσει ο καλός σου από εσένα εκείνη τη στιγμή.

ΚΑΝΕ μια κουβέντα για το προφυλακτικό

Αν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό και νομίζεις ότι έχει κάποιο θεματάκι με αυτό, κάνει μια κουβέντα πριν προλάβεις να τον κατηγορήσεις ότι προσπαθεί να το ξεφορτωθεί. Μπορεί να προτιμάει κάποιο άλλο είδος προφυλακτικού που να μην του δημιουργεί πρόβλημα.

Όπως και να έχει, μην τον αφήσεις να το χρησιμοποιήσει σαν δικαιολογία για να μην βάλετε προφυλακτικό. Ναι μπορεί το προφυλακτικό να είναι ενοχλητικό, αλλά όχι τόσο όσο ένα δίχρονο.