H τελειομανία, η δημιουργικότητα και το ταλέντο είναι πιο δυνατά από την ανεργία και τη μιζέρια που φέρνει η ελληνική κρίση. Το αποδεικνύει ο νέος γραφίστας Πόλυς Δημητριάδης που μετά από ένα διάστημα ανεργίας, πριν 2 μήνες αποφάσισε να δημιουργεί από το μηδέν το brand BAT με λογότυπο τη νυχτερίδα.

Φτιάχνει τα πιο απίστευτα usb στικς, καθένα μοναδικό στο είδος του και με αντικείμενα που μπορεί να βρει οπουδήποτε: σε παζάρια, στο Ίντερνετ, σε ταξίδια στο εξωτερικό, σε παλιά μπαούλα του σπιτιού του, από φίλους και γνωστούς. Όχι μόνο όλα τα σχέδια που έχει επιλέξει είναι ένα κι ένα, αλλά ο κ. Δημητριάδης έχει φροντίσει κάθε λεπτομέρεια: από την ποιότητα του usb μέχρι τη συσκευασία.

Η ποιότητα των USB

  • Πραγματικές χωρητικότητες των 8/16/32 GB.
  • Συμβατά με Mac & PC.
  • Δυνατότητα παραγγελίας custom αντικειμένου και χωρητικότητας μέχρι 64GB καθώς και τεχνολογίας USB 3 για πολύ γρήγορη μεταφορά δεδομένων.
  • Ελεγμένα 1 προς 1 με δυο custom softwares για την καλή λειτουργία των usb μονάδων πριν την αποστολή.
  • Κάθε usb έχει μοναδικό σειριακό αριθμό που βρίσκεται μέσα στο φλασάκι σε txt αρχείο.

Στα επόμενα σχέδια του είναι ο σχεδιασμός και άλλων προϊόντων όπως φορητοί σκληροί δίσκοι υπολογιστών με ανάλογο vintage περίβλημα.

Έχω εισπράξει ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά σχόλια που μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Όταν τα πιάσουν στα χέρια τους, όλοι εντυπωσιάζονται με την εμμονή στη λεπτομέρεια. Μου έκανε απίστευτη εντύπωση που με πήραν άνθρωποι εκτός αστικών κέντρων, όπως π.χ. τη Μεσσηνία ή το Κιλκίς και έκαναν μεγάλες παραγγελίες ή ζήτησαν κάτι εξειδικευμένο. Στην αρχή σκεφτόμουν ότι τα αντικείμενα θα ενδιαφέρουν περισσότερο το κοινό του εξωτερικού, αλλά διαπίστωσα ότι στην Ελλάδα υπάρχει πολύ ενδιαφέρον.

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Κάθε USB έχει Qr Code μέσα σε αρχείο pdf που όταν σκαναριστεί με την κάμερα του κινητού εμφανίζει απευθείας σε Google Maps βελάκι που δείχνει την προέλευση του υλικού ή του αντικειμένου (εκεί που το βρήκα δηλαδή). «Για παράδειγμα στα ξύλινα usb εμφανίζει τη Λίμνη Ιωαννίνων, στα vintage αντικείμενα το παζάρι στο Μοναστηράκι από όπου το αγόρασα ή ένα ξενοδοχείο στο οποίο το είχα βρει», μας λέει.

Η special συσκευασία

Η ιδέα της νυχτερίδας σαν σχέδιο και στη συνέχεια σαν logo του ΒΑΤ brand ήρθε ως έμπνευση από μια γερμανική αντίκα λάμπας πετρελαίου του 1935-40 που λεγόταν BAT και την οποία είχα βρει πεταμένη στα σκουπίδια πριν χρόνια.

  • Custom συσκευασία με το λογότυπο σε σφραγίδα
  • Free HD wallpapers -retina display- για iPhone και iPad
  • Μικρό δωράκι αυτοκόλλητο BAT
  • 2 καραμελίτσες!

Μπορείτε να ψάξετε παντού: Δεν θα βρείτε πουθενά usb-playmobil. Lego ναι, είναι πολύ πιο εύκολη η κατασκευή, αλλά όχι playmobil!

Ιnfo

Official site (under construction but with links): www.bat.gr

Etsy e-shop: https://www.etsy.com/shop/Think4HandmadeArt

Facebook page: https://www.facebook.com/Think4HandmadeArt