Συζήτηση στην Oλομέλεια για την σύσταση Εξεταστικής για τον Πάνο Καμμένο θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου, όπως συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Tα κόμματα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής κατέληξαν σε καταρχήν συμφωνία για συζήτηση στις 25 Σεπτεμβρίου.

Η συζήτηση γίνεται έπειτα από αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, αλλά και άλλων στελεχών και λειτουργών, στην υπόθεση του πλοίου «Noor 1».

Η Νέα Δημοκρατίαε είχε καταθέσει τον Ιούλιο την πρότασή της για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με τη συνομιλία του με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.

Η ΝΔ ζητά τη διερεύνηση της εμπλοκής του κ. Καμμένου κι άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, «εμπλοκή που αναδεικνύει ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες».

Στην πρόταση, σύμφωνα με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισημαίνονται συγκεκριμένα γεγονότα και καταγράφονται καίριας σημασίας ερωτήματα, η διερεύνηση των οποίων καθιστά αναγκαία τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.