Την εκτίμηση του πως στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα σημειωθεί συζήτηση για το χρέος διατύπωσε την Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βλ. Ντομπρόφσκις.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Περιμένω κάποια συζήτηση για το χρέος στο Eurogroup» και συμπλήρωσε ότι η αξιολόγηση βρίσκεται εντός τροχιάς.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στο άμεσο μέλλον, αλλά απέφυγε να προβλέψει συγκεκριμένη ημερομηνία, όπως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα ο κ. Ντομπρόφσκις επισήμανε ότι «έως τώρα έχει επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση» και απέρριψε κάθε σενάριο εκτροχιασμού των συζητήσεων, ενώ ξεκαθάρισε ότι

Οι διαβουλεύσεις είναι σε γενικές γραμμές εντός τροχιάς

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο Ντομπρόφσκις δήλωσε πως δεν θα δώσει δώσει ημερομηνία, καθώς, είπε ότι εν μέσω πληροφοριών που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μπορεί να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για να κλείσει η αξιολόγηση στα μέσα ή στα τέλη Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Αναμονή για το Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη- Αισιόδοξη η Κυβέρνηση για τις τελικές αποφάσεις