Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έβγαλε ανακοίνωση, με την οποία τονίζει πως τα ΜΜΕ οφείλουν να σέβονται το πένθος των οικογενειών σε περιπτώσεις όπως τα δυστυχήματα, μετά το μοιραίο τροχαίο, το οποίο σημειώθηκε στην Αθηνών-Λαμίας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, στο οποίο 4 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους

Επισημαίνει, μάλιστα, χαρακτηριστικά: «υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην κάλυψη της ειδησεογραφίας και στα «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή τεσσάρων συνανθρώπων μας, αυτοδικαίως απασχόλησε την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών.

Απόλυτα δικαιολογημένο είναι το αυξημένο ενδιαφέρον για την ειδησεογραφική κάλυψη του γεγονότος, αλλά όλοι οφείλουμε σεβασμό στο πένθος των οικογενειών.

Όπως σημειώνεται και στον Κώδικα Δεοντολογίας, ο δημοσιογράφος οφείλει: «Να αντιμετωπίζει με διακριτικότητα και ευαισθησία τους πολίτες, όταν αυτοί βρίσκονται σε κατάσταση πένθους, ψυχικού κλονισμού και οδύνης…».

Ως προς τη διερεύνηση των αιτίων, αυτή είναι ευθύνη των ειδικών.

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί ένα τραγικό συμβάν να αποτελέσει αφορμή για κοινωνικούς αυτοματισμούς, ανταγωνισμούς και «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θεωρεί χρέος του να απευθύνει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας».

Διαβάστε επίσης:

Έρευνες για το τραγικό τροχαίο στην Εθνική- Η δήλωση της οικογένειας Βακάκη (Video-Photo)