Το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχετική της ανακοίνωση χαιρετίζει την Πανελλαδική Απεργία, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να μάχονται υπέρ των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ οι λύσεις που χρειάζονται οι εργαζόμενοι για το ασφαλιστικό, δεν προκύπτουν από δυνάμεις της ελεύθερης αγοράς, “αλλά από την στήριξη των κοινωνικών αναγκών, την αλληλεγγύη και την δημοκρατία, από τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και του λαού”.

Αξίζει να σημειωθεί, πως πολλοί είναι εκείνοι που επισημαίνουν το παράδοξο της κίνησης του Πολιτικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, να απευθύνει στους εργαζόμενους, κάλεσμα για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στην σχετική του ανακοίνωση, αναφέρεται πως “στηρίζονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την υπεράσπιση των συντάξεων και τη δημιουργία ενός συστήματος με αναδιανεμητικό χαρακτήρα στηριγμένο στην αλληλεγγύη των γενεών”.

Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση, καλείται “να μην υποχωρήσει σε καμία μείωση συντάξεων και να «αντιταχθεί στα σχέδια των δανειστών και των ντόπιων συμμάχων τους”.

Στη γενική 24ωρη απεργία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου θα δώσουν το παρόν, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και αρκετές οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματικών και επιστημόνων που τάσσονται κατά του ασφαλιστικού.

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ για την 24ωρη απεργία;

Να υπάρξει συντεταγμένη αντίδραση για να διεκδικήσουμε τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού που η κυβέρνηση πάει να το λύσει με δημοσιονομικές πρακτικές. Δεν γίνεται να μπουν στο ίδιο ταμείο οι εργαζόμενοι με τους εργοδότες

Πώς κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου;

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 09.00 έως τις 21.00 (έξοδος από τα αμαξοστάσια στις 08.30 και αποκατάσταση της κυκλοφορίας έως τις 09.30) και θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20.00.

Οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα εργαστούν από τις 10.00 έως τις 15.00, κυρίως για να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές που θα πάρουμε μέρος στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και  οι εργαζόμενοι σε Προαστιακό και ΟΣΕ.

Όπως δηλώνουν οι αγρότες, σκέφτονται να κλείσουν για ολόκληρη την ημέρα της απεργίας, πολλά σημεία των εθνικών οδών.

Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι δημοσιογράφοι. Απεργούν από τις 06:00 το πρωί έως την ίδια ώρα της επομένης ημέρας.

Από την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι γιατροί, οι οποίοι έχουν δηλώσει πως θα δώσουν ενεργά το παρόν στην απεργία της Πέμπτης.

Κλειστά τα συμβολαιογραφεία σ΄όλη τη χώρα

Από την Δεύτερα και για τις υπόλοιπες πέντε ημέρες δεν εργάζονται οι συμβολαιογράφοι, αλλά και οι δικηγόροι οι οποίοι θα απέχουν από τα καθήκοντα τους έως την Δευτέρα.

Δύο ακόμα μέρες θα μείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια ( την Πέμπτη και την Παρασκευή).

Και οι οδηγοί ταξί στον αγώνα κατά του ασφαλιστικού οι οποίοι βάζουν φρένο στα οχήματα τους τις 4 και τις 5 του μήνα.

Σύμφωνα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη και τα φαρμακεία.

Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι αστυνομικοί η οποίοι το πρωί της Δευτέρας συγκεντρώθηκαν έξω από το ταμείο τους.

Κινητοποιήσεις επιστημονικών φορέων

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και οι επιστημονικοί φορείς. Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, συγκεκριμένα, πραγματοποιούν νέα σύσκεψη στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, στην οποία οι πρόεδροι όλων των επιστημονικών φορέων, αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στο ασφαλιστικό από την Κυβέρνηση.

Υπενθυμίζουμε πως οι επιστημονικοί φορείς διαμαρτύρονται καθώς σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό, προβλέπεται αύξηση ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Απεργιακές κινητοποιήσεις και από τους ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 4 Φερβρουαρίου, συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), με τα πρατήρια υγρών καυσίμων να παραμένουν κλειστά. Οι ΠΟΠΕΚ, εκτός από τα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, διαμαρτύρεται επίσης και για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίσταται στον κλάδο, όπως επίσης και για την παράνομη διακίνηση υγρών καυσίμων.

Έκκληση στους πολίτες να νεκρώσουν τα πάντα την Πέμπτη που έχει προγραμματιστεί να γίνει η 24ωρη απεργία, απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ την Τρίτη σε συνέντευξη του. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας:

Είναι πάρα πολύ σημαντικό την Πέμπτη στην απεργία να νεκρώσουν τα πάντα. Να γεμίσουν οι δρόμοι της Αθήνας και των άλλων πόλεων με διαδηλωτές-απεργούς, να δυναμώσουν και τα μπλόκα των αγροτών

Το iPop.gr δεν θα απεργήσει

Το  iPop.gr δεν θα συμμετάσχει στην 24η απεργία που ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) -όπως και τις προηγούμενες φορές- και θα συνεχίσει την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των αναγνωστών του.

Οι συνεργάτες του ιστότοπου αποφασίσαμε από κοινού να μην συμμετάσχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση καθώς κανένας από εμάς δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Φυσικά, όλοι μας, στεκόμαστε στο πλάι των συναδέλφων που θα απεργήσουν και συμμεριζόμαστε τα αιτήματα τους. Ελπίζουμε κάποια στιγμή και οι εργαζόμενοι στα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης να μπορέσουν να γίνουν μέλη της ΕΣΗΕΑ και να αναγνωριστούν σαν δημοσιογράφοι.

Το καλό θα νικήσει,

Η ομάδα του iPop.gr

photo:Menelaos Myrillas / SOOC