Συνολική συμφωνία ζητά ο Moscovici | Απ’ το ΔΝΤ εξαρτάται λέει ο Schäuble

LIKE US ON FACEBOOK

Συνολική συμφωνία για την Ελλάδα ζητά ο Moscovici, ενώ την ίδια στιγμή ο Schäuble τονίζει πως αυτό εξαρτάται απ’ το ΔΝΤ. Τη Δευτέρα συνεδριάζει το Eurogroup για να «σφραγίσει» τη συμφωνία Κυβέρνησης και Θεσμών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ενόψει του Eurogroup, ο Ευρωπαίος Επίτροπος έκανε έκκληση προς όλες τις πλευρές να συνεργαστούν εποικοδομητικά προκειμένου να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία.Ο ίδιος σημείωσε πως «είναι ώρα να ανοίξει ένα καινούργιο και αισιόδοξο κεφάλαιο για την Ελλάδα».

Ο κ. Moscovici παραδέχθηκε πόσο δύσκολο ήταν για την ελληνική Κυβέρνηση και τη Βουλή να λάβουν αυτές τις αποφάσεις «που μας φέρνουν ένα μεγάλο βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

Τώρα χρειαζόμαστε όλους τους εταίρους να συνεργαστούν εποικοδομητικά προκειμένου να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία. Είναι ώρα να ανοίξει ένα καινούργιο και αισιόδοξο κεφάλαιο για την Ελλάδα

“Ναι μεν, αλλά”, λέει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 απ’ το Βερολίνο, το κλίμα στη Γερμανία είναι συγκρατημένα αισιόδοξο.

Η εκπρόσωπος του Schäuble σχολίασε πως “χαιρετίζουμε την ψήφιση των μέτρων, είναι ένα σημαντικό βήμα. Θα εξετάσουμε τη Δευτέρα στο Eurogroup με κάθε λεπτομέρεια όσα ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση, στόχος είναι να κλείσουμε την δεύτερη αξιολόγηση, αλλά δεν μπορούμε να προδικάσουμε το αποτέλεσμα για μια συνολική συμφωνία”.

Η ίδια πρόσθεσε πως το εάν θα υπάρξει συμφωνία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απ’ το ΔΝΤ.

Διαβάστε ακόμα:

Κομισιόν: Αναζήτηση στρατηγικής για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved