Διακήρυξη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας υπεγράφη απ’ τους συμμετέχοντες στη σύνοδο του G7 στην Ταορμίνα της Σικελίας.

Όπως δήλωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Paolo Gentiloni, «υπογραμμίζεται η ενότητα των μεγαλύτερων ελεύθερων χωρών του κόσμου κατά της τρομοκρατίας, ως απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση η οποία σημειώθηκε στο Μάντσεστερ».

Η T. May απ’ την πλευρά της σημείωσε πως «είναι σημαντικό να επιδειχθεί αποφασιστικότητα από μέρους όλων των χωρών, για να καταπολεμηθεί ο τρόμος και να τύχουν αποτελεσματικής υπεράσπισης οι πολίτες».

Στη διακήρυξη αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Ως ηγέτες των χωρών του G7 τασσόμαστε στο πλευρό της Μεγάλης Βρετανίας και εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας για την βίαιη επίθεση και τα θύματα του Μάντσεστερ. Μια επίθεση που αποδεικνύει ότι πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας και να μετατρέψουμε τις δεσμεύσεις σε πράξεις

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες τονίζουν πως καταδικάζουν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της: «Η καταπολέμηση του τρόμου παραμένει μια από τις κύριες προτεραιότητες του G7. Είμαστε ενωμένοι στην προάσπιση της ελευθερίας των πολιτών μας, και στην προστασία των αξιών και του τρόπου ζωής τους».

Photo: Reuters/Philippe Wojazer