Επί ποδός βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος συνεχίζει τις επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς με στόχο να πάρει το πράσινο φως για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη συνταγματική αναθεώρηση.

Την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τόνισε:

Υπάρχει μια συζήτηση που έχει ανοίξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια για ώριμες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στο Σύνταγμα. Όλα αυτά απαιτούν και διάλογο χωρίς αιφνιδιασμούς αλλά και συναινέσεις όπου μπορούν να υπάρξουν

Από την πλευρά του βέβαια, ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε πως «δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν φαίνεται τέτοιο φως στον ορίζοντα» και τόνισε ότι αυτό που θα έπρεπε να συζητείται σήμερα είναι ότι «ο λαός στενάζει στα γκισέ της εφορίας» και στη συνέχεια «για τους εκλογικούς νόμους και τα υπόλοιπα».

Στις 16:00  Αλ. Τσίπρα συναντήθηκε με την Φώφη Γεννηματά, ενώ στις 18:00 ο Πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με τον Κ. Μητσοτάκη.

 

Εν αναμονή του τετ-α-τετ με τον Κ. Μητσοτάκη– Τι θα ειπωθεί;

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στον Real FM έδωσε μια γεύση απ’ όσα θα πει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Πρωθυπουργό.

Η ΝΔ επιμένει ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές εδώ και τώρα και αύριο θα γίνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο γνωστό στον κ. Τσίπρα ότι εμείς θέλουμε με τον ίδιο εκλογικό νόμο να προχωρήσει η χώρα άμεσα σε εκλογές

Και πρόσθεσε: «η στρατηγική που έχει ακολουθήσει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τραγικά επικίνδυνη» σημειώνοντας ότι ο λόγος που ζητά η ΝΔ εκλογές είναι γιατί «η κυβέρνηση αυτή δεν πιστεύει το πεδίο των μεταρρυθμίσεων».

Κοινή πρόταση από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ;

Κοινή πρόταση αναμένεται να έχουν αναφορικά με τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ  σύμφωνα με ό,τι προέκυψε απ’ όσα είπε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό ο οποίος τόνισε:

Οι ΑΝΕΛ θα καταλήξουμε σε μια κοινή πρόταση, κυβερνητική μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα δούμε που συγκλίνουν οι θέσεις μας