Για δεύτερη μέρα οι Αμερικανοί πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως νέου Προέδρου. Οι Αμερικανοί φοβούνται ιδιαίτερα ότι η πολιτική που αναμένεται να ακολουθήσει ο Ντ. Τραμπ θα έχει συνέπειες στον σεβασμό των πολιτικών δικαιωμάτων στην χώρα.

Στα ανατολικά, διαδηλώσεις έγιναν στην Ουάσιγκτον, τη Βαλτιμόρη, τη Φιλαδέλφεια και τη Νέα Υόρκη.

Στα δυτικά, οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους στο Λος Άντζελες, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Οουκλάντ στην Καλιφόρνια και στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

https://twitter.com/puppymnkey/status/796926827767930880

H Αστυνομία του Πόρτλαντ τόνισε σε tweet της ότι «ομάδες «αναρχικών» έχουν διεισδύσει στο πλήθος, καταστρέφουν περιουσίες και οπλίζονται με πέτρες που βρήκαν σε εργοτάξιο».

Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να απομακρυνθούν απ’ το σημείο.

Το ζήτημα των διαδηλώσεων συζητήθηκε και κατά την συνάντηση των Ομπάμα- Τραμπ την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο. Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την άποψη ότι «οι πολίτες των ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ». Ωστόσο, παράλληλα έσπευσε να τονίσει ότι «είμαστε όλοι πρώτα Αμερικανοί και πατριώτες, όχι Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικάνοι».

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε τις εν λόγω διαμαρτυρίες μέσω Twitter γράφοντας:

«Είχα μια πολύ ανοιχτή και επιτυχημένη εκλογή. Τώρα επαγγελματίες διαδηλωτές, υποκινούμενοι από τα media, διαδηλώνουν εναντίον μου. Πολύ άδικο».