Μια ένοπλη ομάδα στην Αρμενία έχει καταλάβει αστυνομικό κτίριο στο Γερεβάν και φέρεται να ζητάει την απελευθέρωση ενός αντιπολιτευόμενου ηγέτη.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ένας αστυνομικός έχει σκοτωθεί και κρατούνται όμηροι.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας της χώρας προέβη στην εξής ανακοίνωση: «Ομάδα ενόπλων ανδρών εισήλθε σε κτίριο της αστυνομίας στο Γερεβάν και κρατεί ομήρους. Ένας από τους εισβολείς είπε πως στους ομήρους περιλαμβάνεται ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας. Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, ενώ δύο όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι. Το κράτος εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά και η αστυνομία εξακολουθεί να διαφυλάσσει τη δημόσια τάξη και να διασφαλίζει την ασφάλεια».

Βουλευτής που κατάφερε να επικοινωνήσει με τους ενόπλους ενημέρωσε πως στην αρχή κρατούνταν 8 όμηροι, όμως ο ένας αφέθηκε ελεύθερος λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε.

Οι ένοπλοι φέρεται να ζητούν την απελευθέρωση του Τζιραΐρ Σεφιλιάν, αντιπολιτευόμενος ηγέτης που συνελήφθη τον Ιούνιο με την κατηγορία της κατοχής όπλων.

Ο ίδιος είχε συλληφθεί ξανά και κρατούνταν για 18 μήνες καθώς είχε κάνει κάλεσμα για ανατροπή της Κυβέρνησης με τη βία. Και πέρυσι όμως θεωρούνταν ύποπτος για οργάνωση πραξικοπήματος και στη συνέχεια αφέθηκε και πάλι ελεύθερος.

Photo: Reuters