Συνεχίζονται οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς, σήμερα, Τρίτη, στο πλαίσιο των επαφών του για ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας για τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

O Πρωθυπουργός έχει σήμερα τα πιο «δύσκολα» τετ-α-τετ, αφού πρόκειται να συναντηθεί, μεταξύ άλλων, και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια συνάντηση η οποία αναμένεται να φέρει για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο τις διαφωνίες των δύο πολιτικών.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους κ.κ. Κουτσούμπα, Γεννηματά και Μητσοτάκη, ενώ οι επαφές του θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι με την ενημέρωση του Νίκου Βούτση για τη συμφωνία και το Κυπριακό.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων

  • 11:00 Δημήτρης Κουτσούμπας, Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ
  • 12:00 Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
  • 13:30 Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της ΝΔ
  • 15:00 Νίκος Βούτσης, Πρόεδρος της Βουλής

Σφοδρή κριτική από Σ. Θεοδωράκη

Σφοδρή κριτική άσκησε τη Δευτέρα ο Σταύρος Θεοδωράκης στην Κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση, εκτιμώντας πως έχασε έδαφος η οικονομία κι η ανάπτυξη και η χώρα χρειάζεται κάθε μήνα περισσότερα δανεικά.

Προφανώς ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι έπρεπε να κερδίσει αυτό το χρόνο για να πάρει αυτό το αποτέλεσμα. Είναι το μεγάλο σημείο διαφωνίας μας. Εμείς θεωρούμε ότι όλα αυτά έπρεπε να είχαν τελειώσει πολύ νωρίτερα και αν είχαν τελειώσει πολύ νωρίτερα, οι θυσίες του ελληνικού λαού θα είχαν πιάσει και λίγο τόπο. Γιατί αυτούς τους μήνες της καθυστέρησης χάσαμε πάρα πολλά

Photo: Nick Paleologos / SOOC