Τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων  (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ) συνάντησε νωρίτερα μέσα στην ημέρα η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, «κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων, επαναβεβαίωσαν τις θέσεις που είχαν διατυπώσει στην κοινή δήλωση των εθνικών Κοινωνικών Εταίρων της 19ης Ιουλίου 2016».

Αξίζει να τονίσουμε ότι η κοινή δήλωση των κοινωνικών εταίρων είχε επιβεβαιώσει για ακόμα μια φορά τα όσα είχαν συμφωνηθεί κατά τις τριμερείς συναντήσεις που έγιναν με πρωτοβουλία της ΔΟΕ στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 στη Γενεύη και στις 26 Νοεμβρίου 2015 στο Ζάππειο.

Θυμίζουμε ότι στη συμφωνία της Γενεύης οι κοινωνικοί εταίροι είχαν υποστηρίξει τις θέσεις Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), δηλαδή πως «το ισχύον νομικό πλαίσιο στο πεδίο των ομαδικών απολύσεων εναρμονίζεται με τα κοινοτικά και διεθνή εργασιακά πρότυπα».

Απ’ την άλλη, η συμφωνία του Ζαππείου επισημαίνει «την ανάγκη αποκατάστασης της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων, για λόγους ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων και αποφυγής αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων».

Photo: AΠΕ-ΜΠΕ