Τους πάντες συγκλόνισε η κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη που πραγματοποιήθηκε στη δίκη για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου στο Μικτό Ορκωτό της Καστοριάς. Η δίκη για τη δολοφονία του άτυχου νέου να θυμίζουμε, πως συνεχίζεται και σήμερα, Πέμπτη.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι η μητέρα του θύματος και ο πατριός του.

Η δημοσιογράφος, Αγγελική Νικολούλη, ήταν έντονα φορτισμένη κατά τη διάρκεια της δίκης και «έκαψε» με την κατάθεση της τη μητέρα του 23χρονου, Κωστή Πολύζου καθώς δήλωσε:

Στην αρχή φαινόταν πως η μητέρα πίστευε πως το παιδί είναι στο Άγιο Όρος. Όμως υπήρχε μια αδιαφορία. Ο πατριός του δε φαινόταν να συμμετέχει και στο διάλειμμα του είπα να κάνει έκκληση σε όποιον ξέρει κάτι να βοηθήσει

«Η κυρία Κουτσέγκου μου έλεγε στα διαλείμματα αν της τηλεφώνησαν από τη Σιάτιστα και αν μου είπαν για δάνεια. Έλεγε πως υπάρχει κλίμα έντασης στη Σιάτιστα. Μου είπε πως έπρεπε να δω δυο υπόπτους. Ο ένας ένας φίλος του που μένει απέναντι και ο άλλος από το περιβάλλον του πατέρα του και του θείου του. Η μακιγιέζ ήρθε και μου είπε πως ενώ δεν επιτρέπεται να βάφουμε τους καλεσμένους, εκείνη πήγε και της ζήτησε να τη βάψουν» συμπλήρωσε.

Η δημοσιογράφος επίσης είπε:

«Όσοι τον ξέρουν λένε πως μέσα στη βροχή και τέτοια ώρα ο Κωστής δε θα έβγαινε να συναντήσει κάποιον ή να φύγει από το σπίτι. Η γειτόνισσα μας είπε πως τον άκουσε να μπαίνει, αλλά όχι και να βγαίνει, ούτε άκουσε αυτοκίνητο. Η γλώσσα του σώματος του μικρού όταν τον ακολουθούσαμε με την κάμερα να μας δείξει τι συνέβη με τον Κωστή τις τελευταίες εκείνες ώρες ήταν σαν να έλεγε ένα μάθημα που του είπαν άλλοι» ενώ πρόσθεσε:

«Οι ειδικοί που απευθυνθήκαμε μας είπαν πως το παιδί όντως έδειχνε σαν να μην εννοεί όσα λέει.Όταν ήταν μια ερώτηση που τον έβγαζε από την έρευνα κοιτούσε προς το βάθος του κήπου. Εκεί ήταν η μητέρα του. Μου έκανε εντύπωση πως όταν ο Κωστής πήγε να διορθώσει τη βλάβη στο νερό ήταν σε καλυμμένο χώρο. Αν πήγε να μιλήσει σε οδηγό με αμάξι θα είχε γίνει μούσκεμα. Ο βρεγμένος τη βροχή τη φοβάται και γύρισε να πάρει ομπρέλα μετά, όπως λένε;».

Η Αγγελική Νικολούλη χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» και ανέφερε:

«Ήταν μεγάλο το λάθος του κυνηγού να μην ειδοποιήσει αμέσως την αστυνομία όταν βρήκε το πτώμα του Κωστή. Εκεί γύρω είχε ξερά κλαδιά που φαινόταν σαν να τα είχε ρίξει κάποιος. Δε θα το ξεχάσω ποτέ στα 21 χρόνια, ο πατριός είχε μια αδιαφορία. Αυτό το πράγμα, δεν μου έχει ξανατύχει. Όταν τον πήραμε για να του πούμε για το πτώμα του Κωστή. Έλεγε δεν πρέπει να είναι το παιδί, είναι στο Άγιο Όρος».

Παράλληλα εξήγησε: «Άλλες οικογένειες όταν βρίσκουν πτώμα δικού τους ανθρώπου δεν μας αφήνουν σε ηρεμία. Εδώ τίποτα. Ο κύριος Ντιός κάποια στιγμή, στη Σιάτιστα και μετά τη συνέντευξη, εκφράστηκε άσχημα για τους κατοίκους της Σιάτιστας. Έγινε αυτό που δεν είχε γίνει ποτέ στα χρονικά. Ομάδα στο Facebook, εθελοντές, επιστολή στον πρωθυπουργό μέχρι και ο μητροπολίτης Σιάτιστας έλεγε κάντε κάτι».

Για τα στοιχεία που βρέθηκαν:

«Βρήκαμε τα στοιχεία για το αγροτικό 4Χ4 που πουλήθηκε όταν βρέθηκε το πτώμα. Κάνοντας την έρευνα για το αγροτικό, είδαμε πως το είχε πουλήσει σε μια μάντρα. Ο ιδιοκτήτης του μας είπε πως «το είχαν πλύνει, αλλά αυτό βρωμούσε. Τον ρώτησα γιατί μυρίζει έτσι και μου απάντησε πως είναι στη ΔΕΗ και βάζει διάφορα. Μετά το πήρε ένας στρατιωτικός που μας είπε ότι του ζήτησε το όχημα η Σήμανση από τη Θεσσαλονίκη για έλεγχο. Μας είπε πως κι εγώ το έπλυνα και με βιολογικό καθαρισμό και παρά την κουκούλα μυρίζει. Στο εσωτερικό της κουκούλας έχει κάτι λεκέδες που δεν ξέρω τι είναι..σαν σκουριά. Το πήγαμε στον γενετιστή.. Στο εργαστήριο του κυρίου Φιτσιάλου διαπιστώθηκε πως πρόκειται για αίμα και μάλιστα ανθρώπινο. Αυτός μας είπε πως μετά από τόσα πλυσίματα για να μείνει έστω και ένα στίγμα, πρέπει να ήταν μια μεγάλη επιφάνεια αίματος» δήλωσε.

Θυμίζουμε, πως η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη με τις απολογίες της μητέρας και του πατριού του Κωστή, ενώ ετυμηγορία αναμένονται το βράδυ.

Διαβάστε επίσης:

«Καίει» την μάνα του Πολύζου στην κατάθεση του ο θείος του