Τρία χρόνια πέρασαν από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και έτσι το τριήμερο που ακολουθεί αναμένεται να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αλλά και εκδηλώσεις μνήμης.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο στις 18:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και εν συνεχεία πορεία, στην οδό Παύλου Φύσσα, πρώην Τσαλδάρη στο Κερατσίνι. Να τονισθεί, πως αντίστοιχες συγκεντρώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε άλλους δήμους της Αττικής αλλά και της Περιφέρειας.

Το βράδυ της Παρασκευής και συγκεκριμένα στις 21:00 προβληθεί η ταινία «Το μίσος» (CINE ΜΕΛΙΝΑ, Σωκράτους 65 Δραπετσώνα), ενώ το Σάββατο στις 20:00 θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα» από το 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου (CINE ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, Βύρωνος & Χηλής, Χαραυγή). Την Κυριακή στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ραπ συναυλία «Rap Monster Fest», στο Καστράκι -Δραπετσώνα (πλησίον ΗΣΑΠ).

Για τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου έχουν ήδη ανακοινωθεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, κατά την επανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στο εφετείο Αθήνας στη Λ. Αλεξάνδρας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, δήλωσε:

Δυστυχώς τρία χρόνια μετά οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας παραμένουν ατιμώρητοι και κυκλοφορούν ελεύθεροι καθώς η δικαστική διαδικασία βραδυπορεί δίνοντας την αίσθηση της ατιμωρησίας

Ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, επισήμανε πως «ο Παύλος Φύσσας έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας» επειδή, .όπως τόνισε «πίστευε στα ιδανικά της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας και αντιμαχόταν το φασισμό μέσα από τα τραγούδια του».