Μεγάλη σύγχυση επικρατεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με την κινητικότητα που έχει παρατηρηθεί στα ανοιχτά της Σύμης. Τουρκικά δημοσιεύματα θέλουν πραξικοπηματίες να προσπαθούν να προσεγγίσουν την Ελλάδα, ενώ πληροφορίες απ’ το Πεντάγωνο διαψεύδουν την είδηση. Την ίδια στιγμή το Reuters μεταδίδει πως τουρκικά F16 ψάχνουν για αγνοούμενα σκάφη, ενώ το ελληνικό Υπ. Άμυνας διαψεύδει την είδηση.

F16 αναζητούν αγνοούμενα σκάφη

Σύμφωνα με το Reuters, τουρκικά F16 πετούν πάνω απ’ το Αιγαίο αναζητώντας δύο αγνοούμενα σκάφη που φέρεται να βρίσκονται σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Την ίδια στιγμή πηγές απ’ το Υπουργείο Άμυνας τονίζουν πως «δεν υπάρχει καμιά τουρκική διείσδυση στον ελληνικό εναέριο χώρο».

Από ελληνική πλευράς, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, «υπάρχει μια φυσιολογική κινητοποίηση, λόγω των γενικότερων εξελίξεων, στο πλαίσιο της επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων μας».

Τουρκικά φουσκωτά ανοιχτά της Σύμης

Δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων θέλουν δύο φουσκωτά αεροσκάφη να πλέουν ανοιχτά της Σύμης επιχειρώντας να προσεγγίσουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η Hurriyet μετέδιδε πως καταδρομείς που επιχείρησαν να επιτεθούν στον Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της Παρασκευής προσπάθησαν να κινηθούν προς την Ελλάδα, ενώ η Milliyet μετέδιδε επίσης πως οι τουρκικές αρχές κάνουν έρευνες στα παράλια υπό το φόβο ότι προσπαθούν να διαφύγουν πραξικοπηματίες.

Την ίδια στιγμή και πηγές του Λιμενικού διαψεύδουν ότι Τούρκο στρατιωτικοί επιχειρούν να προσεγγίσουν την Ελλάδα απ’ την Σύμη.

Για κάθε ενδεχόμενο όμως οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ γίνεται έλεγχος σε οτιδήποτε εισέρχεται εντός του ελληνικού χώρου.

Στην περιοχή μετέβησαν δύο Super Puma και σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού.