Ευχάριστα είναι τα νέα τα οποία έρχονται για τη χώρα μας από του Ολυμπιακούς του Ρίο. Την Πέμπτη, το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στην ιστιοπλοΐα, οι οποίοι πραγματοποίησαν μια πολύ εντυπωσιακή τελευταία ιστιοδρομία.

Έπεσε στον νερό πριν τον τερματισμό ο ένας αθλητής:

Να τονίσουμε, πως το αποτέλεσμα για τους Έλληνες αθλητές κρίθηκε κατά κύριο λόγο στην τελική ευθεία, λίγα μόλις μέτρα πριν τον τερματισμό, καθώς ένα από τα δύο μέλη της ελληνικής ομάδας έπεσε στο νερό.

Βέβαια, η ελληνική και η αυστραλιανή ομάδα κατάφεραν να ολοκληρώσουν το αγώνισμα με τον ίδιο αριθμό βαθμών ποινής, 58 μετά από 11 ιστιοδρομίες.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτό είναι το πέμπτο μετάλλιο για την χώρα μας στους Ολυμπιακούς του Ρίο και επίσης το δεύτερο χάλκινο.

Το χρυσό μετάλλιο κατάφερε να κερδίσει το πλήρωμα των Φαντέλα και Μάρενιτς από την Κροατία.

Το συγκεκριμένο μετάλλιο, είναι το όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο σ’ αυτή την κατηγορία.

Το χρυσό είχαν κερδίσει στην Αθήνα οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά.

Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

«Η κορυφαία ολυμπιακή διάκριση και επιτυχία σας, πανάξιος καρπός του συνδυασμού των επίπονων προσωπικών προσπαθειών σας και του υψηλού ήθους σας, ας είναι διαρκής ούριος άνεμος «στα πανιά σας» τόσο για την περαιτέρω αθλητική σας πορεία όσο και κατά την μετέπειτα εν γένει σταδιοδρομία σας. Θερμά συγχαρητήρια».

Συγχαρητήρια από τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Ολόθερμα συγχαρητήρια στον Παναγιώτη Μάντη και τον Παύλο Καγιαλή που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα στα 470 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Οι δύο κορυφαίοι αθλητές ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατέδειξαν πως, με συνεργασία και επίμονη προσπάθεια, μπορεί κανείς να καταφέρει το καλύτερο και να εμπνεύσει με το παράδειγμά του».