Πανικός επικρατεί στην Τουρκία όπου ο στρατός έχει βγει στους δρόμους και ακούστηκαν πυροβολισμοί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα κλειστές είναι οι γέφυρες του Βοσπόρου και η γέφυρα Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ.

Ο στρατός ανακοίνωσε την κατάληψη της εξουσίας στη χώρα και όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα διαβεβαίωσε ότι θα διατηρηθούν οι διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Ο στρατός επίσης  έκλεισε την κρατική τηλεόραση, καθώς και τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter και YouTube).

Να τονισθεί, πως επίσης έχει καταλάβει το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης. Εκτός από τους πυροβολισμούς υπάρχει μαρτυρία και για για έκρηξη σε συνοικία της Άγκυρας.

Ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ότι υπάρχει σε εξέλιξη ομηρία στο στρατηγείο του στρατού στην Άγκυρα. Μεταξύ των ομήρων σύμφωνα με το CNN Turk, βρίσκεται και ο αρχηγός του στρατού.

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ έχει επιστρατευτεί σύσσωμο το προσωπικό της Αστυνομίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως «σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα πραξικόπημα».

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε επικοινωνία με τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ και τον Π. Καμμένο.

Όλες οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί.

Στρατιωτική ομάδα της Τουρκίας αποπειράθηκε ανατρέψει την κυβέρνηση και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ενώ ο τουρκικός στρατός συλλαμβάνει αστυνομικούς, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Bild.

Έχουμε κληθεί να κάνουμε ό, τι είναι αναγκαίο δήλωσε πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε την Παρασκευή.

Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου δείχνουν τανκς πάνω στις δύο γέφυρες. Εκεί, έχουν παραταχθεί στρατιώτες και έχει διακοπεί η κυκλοφορία για αδιευκρίνιστη αιτία.