Αυξήθηκε ο τραγικός απολογισμός με τουλάχιστον 17 νεκρούς από την πυρκαγιά στο Grenfell Tower στο Λονδίνο, ενώ πολλοί ακόμα αγνοούνται. 

Σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές «ο τελικός απολογισμός αναμένεται να είναι βαρύτερος» ενώ δεν περιμένουν να βρουν άλλους επιζώντες στα ερείπια του 24ώροφου κτιρίου στο Βόρειο Kensington.

Πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες έχουν συγκεντρωθεί για να βοηθήσουν όσους έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, ενώ εθελοντές και φιλανθρωπικά ιδρύματα τροφοδοτούν τους ανθρώπους με τα απαραίτητα και τους βοηθούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η πρωθυπουργός Theresa May επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτη το σημείο της τραγωδίας και μίλησε με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προκειμένου να εξασφαλίσει ότι έχουν όλους τους απαραίτητους πόρους για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Η αστυνομία έδωσε στο twitter τον αριθμό της τηλεφωνικής γραμμής μέσω της οποία οι άνθρωποι μπορούν να ενημερωθούν για τα οικεία τους πρόσωπα που βρίσκονταν στο κτίριο ενώ ζήτησε να αναφέρονται όσοι αγνοούμενοι εντοπίζονται.

 

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση στα social media για τους αγνοούμενος από την πυρκαγιά στο Λονδίνο