Στους 12 ανέρχονται οι νεκροί απ’ τη φονικη πυρκαγιά σε πύργο στο Λονδίνο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός θα ανέβει κι άλλο.

Παράλληλα, 10 εκ των τραυματίων εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι πυροσβέστες μέχρι στιγμής έχουν φθάσει μέχρι τον 19ο και 20ο όροφο, ενώ οι έλεγχοι δείχνουν ότι το κτίριο είναι σταθερό προς το παρόν.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους για να διευκολύνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ έχουν εκκενωθεί και 30 διαμερίσματα στη γύρω περιοχή.

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου δήλωσε νωρίτερα:

Σ’ όλο το Λονδίνο υπάρχουν πάρα πολλά πολυώροφα κτίρια κατοικιών και δεν μπορούμε να έχουμε μια κατάσταση στην οποία τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ανθρώπων διότι δίνονται λανθασμένες συμβουλές ή, αν ισχύουν οι καταγγελίες, επειδή δεν γίνεται η κατάλληλη συντήρηση στα κτίρια

Σημειώνεται πως μεγάλος είναι και ο αριθμός των ατόμων, οι οποίοι αγνοούνται, με τα συγγενικά τους πρόσωπα να έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία στα social media για τον εντοπισμό τους.

Η αστυνομία έδωσε στο twitter τον αριθμό της τηλεφωνικής γραμμής μέσω της οποία οι άνθρωποι μπορούν να ενημερωθούν για τα οικεία τους πρόσωπα που βρίσκονταν στο κτίριο ενώ ζήτησε να αναφέρονται όσοι αγνοούμενοι εντοπίζονται.

Photo: © Toby Melville / Reuters