Τον Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο, επισκέφτηκε την Τετάρτη η 21χρονη, Nadia Murad Basee Taha, η οποία κρατούνταν και κακοποιούνταν  επί τρεις μήνες στα χέρια τζιχαντιστών.

Σημείωση!

Στη συνάντηση της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η νεαρή κοπέλα του ζήτησε να μεταφέρει την διαμαρτυρία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τι είπε η 21χρονη σκλάβα του σεξ απευθυνόμενη στον κ. Παυλόπουλο;

Αρχικά τον ευχαρίστησε για την ευκαιρία που τις έδωσε να μιλήσει για όσα υποφέρει ο λαός της και τόνισε:

Είχα την τύχη να γλιτώσω, από τις δυνάμεις του Daesh (Ιsis) μεταξύ των χιλιάδων κοριτσιών που είχαν απαχθεί. Το Daesh (Isis) επιτέθηκε στις 3 Μαρτίου του 2014. Σκότωσαν τους άντρες και πήραν τα παιδία. Tους πήραν στα στρατόπεδά τους, στις βάσεις τους στη Μοσούλη στην Συρία και αλλού και μας οδήγησαν προς τους πολεμιστές σε διάφορα σημεία. Κάθε μέρα μας πωλούσαν σε άνδρες του daesh είτε της Συρίας είτε του Ιράκ. Εγώ δεν έμεινα πολύ καιρό, έμεινα τρεις μήνες , αλλά με πήρανε πάνω από δώδεκα αγωνιστές ή πολεμιστές, αντάρτες του daesh.

Αναφέρθηκε στην οικογένεια της αλλά και στην αιχμαλωσία της:

Πήρανε τα αδέλφια μου, σκότωσαν τους συναδέλφους μου, τους συναγωνιστές μου και με κρατούσαν αιχμάλωτη. Πέρασε ένας χρόνος από τότε, αλλά αυτές οι πράξεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα, εις βάρος πολλών μειονοτήτων.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εστίασε στο δράμα που βίωσε η κοπέλα και τόνισε:

Έχει αναδειχθεί σε ένα σύγχρονο σύμβολο γενναίας υπεράσπισης της αξίας και της αξιοπρέπειας του Ανθρώπου.

Σημείωσε επίσης:

Το έγκλημα του ISIS πρέπει να σταματήσει. Η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός, που πολλά δεινά έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν τους, να ξέρετε ότι σε αυτόν τον αγώνα θα είναι εδώ, πάντα παρόντες.

Η νεαρή Nadia Murad Basee Taha πριν από λίγες μόνο ημέρες είχε αποκαλύψει τα φρικτά βασανιστήρια και τους βιασμούς, που υπέφερε επί τρεις μήνες. που κρατούταν ως σκλάβα του σεξ στα χέρια τζιχαντιστών.

Μίλησε στο Συμβούλιο Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών για όλα όσα πέρασε όταν ήταν φυλακισμένη από μέλη του ISIS και ζήτησε να παταχθεί άμεσα η οργάνωση που σπέρνει στο πέρασμα της τον φόβο.

photos:Nikos Libertas / SOOC