Βάζοντας τα χέρια τους στο πρόσωπο τους εξήλθαν από το βαν της Αστυνομίας οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί οι οποίοι οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 9.30 το πρωί στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης. 

Να θυμίσουμε, πως οι οκτώ συλληφθέντες έφτασαν προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη λίγες ώρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η δικηγόρος των τεσσάρων από των οκτών η οποία σε εκπομπή της οι στρατιωτικοί αρνούνται πως συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Τουρκία. Παράλληλα, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το αν θα έχουν μια δίκαιη δίκη σε περίπτωση που εκδοθούν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρει πως το αυτόφωρο δικαστήριο θα γίνει πιθανότατα τη Δευτέρα, ενώ το κατηγορητήριο που τους βαρύνει αφορά παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και απόπειρα διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας. Και τονίζει πως η διοικητική διαδικασία απέλασής τους εκτιμάται πως δεν θα εκτελεστεί άμεσα δεδομένου ότι ήδη έχουν αιτηθεί πολιτικού ασύλου.

photo: e-evros.gr