Στον Άρειο Πάγο αναμένεται να προσφύγει ο Ανδρέας Γεωργίου,  πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κατά της απόφασης του δικαστηρίου που τον έκρινε ένοχο, σύμφωνα με ανακοίνωση των συνηγόρων του. 

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, θα ασκήσουν τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα μετά το σκεπτικό της απόφασης για το καταδικαστικό σκέλος, ώστε ο κ. Γεωργίου να απαλλαγεί και απ’ αυτό το σκέλος της κατηγορίας.

Ο Ανδρέας Γεωργίου κρίθηκε ένοχος με ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή, μετά από απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, για παράβαση καθήκοντος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι λαμβάνει υπόψη της την απόφαση του δικαστηρίου για τον Γεωργίου, η οποία δεν είναι σύμφωνη με την απόφαση σε προηγούμενη διαδικασία.

Η δήλωση των συνηγόρων

“Με την σημερινή απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Αθηνών, απήλλαξε τον κ. Ανδρέα Γεωργίου για δύο από τα τρία σκέλη της κατηγορίας της παραβάσεως καθήκοντος που του είχε αποδοθεί.

Ειδικότερα τον απήλλαξε για τα σκέλη της κατηγορίας της δήθεν παράλληλης απασχόλησής του στο ΔΝΤ για χρονικό διάστημα που διατελούσε και πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και για το σκέλος της δήθεν παράνομης μη σύγκλησης του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2010 έως Σεπτεμβρίου του 2011. Το ως άνω σκέλος της αποφάσεως δικαίωσε πλήρως τις θέσεις του κ. Ανδρέα Γεωργίου.

Για το τρίτο σκέλος της κατηγορίας, ότι παρέβη δήθεν την υποχρέωσή του να θέσει υπόψη του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία του δημοσιονομικού ελλείμματος του έτους 2009, ώστε αυτό να συναινέσει στην αποστολή τους και τα διαβίβασε αυτοβούλως, ώστε, δήθεν, να αποκομίσει ηθικό όφελος το οποίο, κατά την κατηγορία, συνίσταται στην ανάδειξή του σε μονοπρόσωπο όργανο, το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο.
Αναμένουμε το σκεπτικό της απόφασης για το ως άνω καταδικαστικό σκέλος για να ασκήσουμε τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα, ώστε ο κ. Ανδρέας Γεωργίου να απαλλαγεί και από το σκέλος αυτό της κατηγορίας.

Ο κ. Ανδρέας Γεωργίου πιστεύει απόλυτα στην αθωότητά του, για την οποία θα παλέψει, όσο χρόνο χρειαστεί, ενώπιον κάθε αρμόδιας Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Δικαστικής Αρχής, μέχρις οριστικής πλήρους δικαίωσής του, επί παντός ζητήματος που δημιουργείται από την άδικη δικαστική του εμπλοκή.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ανδρέας Γεωργίου είχε απαλλαγεί ομοφώνως όλων των άνω κατηγοριών πρωτοδίκως (με σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως της έδρας), ενώ έχει ήδη απαλλαγεί δύο φορές δια βουλεύματος του Συμβουλίου των Εφετών, από την κατηγορία της ψευδούς βεβαιώσεως, επί των οποίων απαλλακτικών βουλευμάτων έχει ασκηθεί δύο φορές αναίρεση από την Εισαγγελία του Α.Π.

Οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι
Νικόλαος Ντέσκας
Ιωάννης Λάγγας”