Με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Σινούκ έφτασε το πρωί της Δευτέρας στον Πρίνο της Θάσου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Στόχος της επίσκεψης του είναι να ενημερωθεί από κοντά για την κατάσταση που επικρατεί αλλά παράλληλα και για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Την ίδια στιγμή, οι πυροσβέστες δίνουν για τρίτη μέρα μάχη με τις φλόγες έχοντας ως στόχο να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Στο ελικοδρόμιο τον Πρωθυπουργός υποδέχτηκε και ενημέρωσε ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ.

Θυμίζουμε, πως το νησί καίγεται για τρίτη ημέρα και έτσι έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Δήμαρχος Θάσου ανακοίνωσε πλήρη αναστολή της λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων του νησιού έως και την Τρίτη.

Video από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού:

Ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τον Δήμαρχο να ενημερωθεί για την κατάσταση των πέντε πυροσβεστών που έχουν τραυματιστεί. Ο Δήμαρχος του είπε πως οι τέσσερις έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους και τόνισε πως ένας μόνο εξακολουθεί να νοσηλεύεται με κάταγμα στο πόδι.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε του προξένησε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και εστίασε στη γρήγορη εξάπλωσή της.

Εν συνεχεία, επιβιβάστηκε στο Σινούκ και πέταξε πάνω από δασικές εκτάσεις που πέρασε η πυρκαγιά.

Ποιοι συνοδεύουν τον Αλέξη Τσίπρα;

Οι υπουργοί Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννης Καρατζιάς.

Αναμένεται μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας να δώσει το παρών στη σύσκεψη  που θα πραγματοποιηθεί στο επιχειρησιακό κέντρο όπου και έχει στηθεί στον Πρίνο, στο κοινοτικό κατάστημα.

Οι κάτοικοι του νησιού ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό να πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση, αλλά δεν πήραν απάντηση.

photo:thasospress.gr