Ραντεβού που κράτησε πάνω από μια ώρα με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου είχε στις 18:30 ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έφτασε στο Μαξίμου λίγο μετά τις 18:00.

Ο κ. Ντομπρόβσκις ο οποίος έδειξε πως επιμένει και στηρίζει τις απόψεις του στο ραντεβού που είχε με τους υπουργούς της κυβέρνησης φαίνεται πως έφερε στην Ελλάδα όλες τις απαιτήσεις των δανειστών και θα παλέψει έτσι ώστε να υλοποιηθούν.

Ποια ζητήματα θα απασχολήσουν το ραντεβού Τσίπρα- Ντομπρόβσκις;

Κύριο ζήτημα που θα πέσει στο τραπέζι της  συνάντησης θα είναι οι αλλαγές στη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.

Σύμφωνα με πηγές, στην  συνάντηση Τσίπρα-  Ντομπρόβσκις ο Πρωθυπουργός θα θέσει για ακόμα μια φορά το ζήτημα της προστασίας της α’ κατοικίας. Έτσι, θα στείλει το μήνυμα πως η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αρένα πλειστηριασμών και θα τονίσει πως δεν θα μπει στην διαδικασία να  υποχωρήσει στις απαιτήσεις που έχουν οι  δανειστές.

Στο Μαξίμου βρίσκεται και ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

Τι είπαν Ντομπρόβσκις- Τσίπρας μπροστά στις κάμερες;

Ο Αλέξης Τσίρας ζήτησε αρχικά συγγνώμη για την αλλαγή της ώρας του ραντεβού τους, εξηγώντας πως άργησε να τελειώσει η Σύνοδος, έτσι αναγκάστηκε να μείνει παραπάνω στις Βρυξέλλες.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι μετά τις συναντήσεις του Ντομπρόβσκις με τους υπουργούς, “έχει μια συνολική εικόνα για την κατάσταση”.

Είναι μια κρίσιμη στιγμή, νομίζω την τρίτη φορά θα έχουμε και αποτελέσματα

Ο Βαλντίς Ντομπρόβσκις αναφέρθηκε στη συνάντηση της Τρίτης με το Γιάννη Στουρνάρα, η οποία θα επικεντρωθεί στο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Τι είπε ο κ. Ντομπρόβσκις εξερχόμενος από το Μαξίμου;

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισήμανε ότι με τον Αλέξη Τσίπρας συζήτησε όλη η ατζέντα των κρίσιμων θεμάτων της περιόδου και τόνισε πως κύριο θέμα τους ήταν το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Μάλιστα, τόνισε πως η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσεις αμέσως μετά την αξιολόγηση, δηλαδή, γύρω στις 15 Νοεμβρίου.

Στην συνέχεια, σημείωσε πως οι διαβουλεύσεις είναι εποικοδομητικές και παραγωγικές και συμπλήρωσε πως  ο Έλληνας πρωθυπουργός του εξέφρασε τη δέσμευσή του προκειμένου να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι μεταρρυθμίσεις.

Τέλος, ο κ.Ντομπρόφσκις υπογράμμισε πως συζήτησε με τον Αλέξη Τσίπρα και το Προσφυγικό, καθώς και την επίπτωσή του στους κρατικούς προϋπολογισμούς.