Στο «κόκκινο» η αγωνία στο Μαξίμου. Ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών,Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τους δανειστές χωρίς όμως να καταλήξει σε συμφωνία για τα «κόκκινα δάνεια».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα κορυφαίου παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών το μεγάλο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις παραμένει ο νόμος Κατσέλη. Όπως σημειώθηκε, υπήρξε αρκετή πρόοδος σε άλλα ζητήματα, Το όριο της προστασίας και τα εισοδηματικά κριτήρια όμως παραμένουν ωστόσο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Επιπλεόν διαβούλευση πρόκειται να υπάρξει και στο θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Στο θέμα αναφέρθηκε νωρίτερα η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, επισημαίνοντας τη σημασία του περιεχομένου του νόμου, ο οποίος αποτελεί καταφύγιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Η Λούκα Κατσέλη, η οποία είχε εισηγηθεί την ψήφιση του νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, υπογράμμισε ότι «ο νόμος δεν σχεδιάστηκε μόνο για την περίοδο της οικονομικής κρίσης, αλλά για να προσαρμοστεί η χώρα στις ευρωπαϊκές τακτικές».

«Σε κάθε ευνομούμενη χώρα υπάρχει νομοθεσία ρύθμισης των χρεών, προκειμένου να μπορούν να διευθετηθούν τυχόν δυσμενείς καταστάσεις στις οποίες περιέρχονται οι καταναλωτές», τόνισε η ίδια.

Nikos Libertas / SOOC