Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διαβίβασε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες με σκοπό να λάβει την απαιτούμενη οικονομική έκθεση.

Το νομοσχέδιο προβλέπεται να εισαχθεί άμεσα στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές προς επεξεργασία και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Νωρίτερα κατά την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια ο ίδιος αποκάλυψε ότι: «Τη Δευτέρα καταθέτουμε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» ενώ τόνισε ότι: «Τηρούμε την δέσμευσή μας. Ελπίζω να τηρήσετε κι εσείς τη δέσμευσή σας να ψηφίσετε τη μεγάλη τομή για το πολιτικό σύστημα. Σας βλέπω ανήσυχους».

Να αναφέρουμε ότι ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς είχε πει λίγες μέρες πριν:  «Το νομοσχέδιο μέσα στο μήνα θα έρθει και θα ψηφιστεί από τη Βουλή. Και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του» ενώ είχε υπογραμμίσει ότι εκτός από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, θα εμπεριέχεται και η σύσταση θυγατρικής της ΕΡΤ, η οποία με βάση τον νόμο της ίδρυσής της, γίνεται και πάροχος ψηφιακού δικτύου, «οπότε θα περάσουμε σε μια εποχή όπου θα παύσει το καθεστώς του ιδιωτικού μονοπωλίου».

Nikos Libertas/SOOC