Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα το EuroWorking Group στο οποίο θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την τρίτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Μεταξύ άλλων, τα θέματα που θα εξεταστούν είναι κατά πόσο η Κυβέρνηση υλοποίησε τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν αποκλειστικά στην πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος θα παρουσιάσει όλα τα στοιχεία για την μέχρι τώρα πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και θα ζητήσει την εκταμίευση του νέου ποσού.

Αύριο Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μαζί με τον κ. Χουλιαράκη, θα έχουν συνάντηση με τον κοινοτικό επίτροπο για τις οικονομικές υποθέσεις Pierre Moscovici, στις Βρυξέλλες.

Στο ίδιο πλαίσιο, τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών θα επισκεφτούν την Αθήνα, την επόμενη Δευτέρα, για να ελέγξουν κατά πόσο η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στις δεσμεύσεις της ενώ στο “μικροσκόπιο” θα μπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο κατατέθηκε και συζητείται στη Βουλή.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Corriere della Sera», ο Pierre Moscovici μίλησε για «σκάνδαλο» όσον αφορά στη λήψη αποφάσεων για το ελληνικό πρόγραμμα και για «έλλειμμα δημοκρατίας» ενός Οργανισμού, στον παίρνονται αποφάσεις, κεκλεισμένων των θυρών, από τεχνοκράτες, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο εκ μέρους ενός κοινοβουλίου.